Αγία Βαρβάρα: Επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά»
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-07-07 14:50:00
0 0

Ένα πρωτοποριακό έργο για την Αγία Βαρβάρα και ολόκληρη την Ελλάδα, το έργο «Πράσινη Γειτονιά» συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 €, με την ένταξή του  στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020  ξεκινά και πάλι.

Το έργο ξεκίνησε το 2011 και η πρώτη φάση του περιελάμβανε την αναβάθμιση μιας τετραώροφης πολυκατοικίας. Η δεύτερη φάση  περιλαμβάνει την αναβάθμιση ακόμη τριών τετραώροφων πολυκατοικιών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του οικοδομικού τετραγώνου, έκτασης  2.500 τ.μ.

Αυτό το σημαντικό έργο δυστυχώς είχε «κολλήσει» στα γρανάζια της διοικητικής γραφειοκρατίας αλλά και της αδικαιολόγητης αδιαφορίας πολιτικών παραγόντων. Χρειάστηκε επίμονη προσπάθεια, με συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις από το Δήμο, αλλά  και η ευαισθησία  του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ώστε το έργο να ξαναμπεί σε τροχιά  υλοποίησης.

Με αφορμή την επανεκκίνηση του έργου ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επισκέφθηκε τις εργατικές πολυκατοικίες της πόλης και στη συνέχεια  το Δημαρχείο συνοδευόμενος από τους Β. Τσολακίδη και Β. Κίλια Πρόεδρο και  Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ( Κ.Α.Π.Ε.)

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, υποδεχόμενος τον Υπουργό, τόνισε ότι  η επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά», αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας γιατί  είναι ένα έργο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πολυκατοικιών, οι οποίοι ανήκουν στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα αλλά και  στην πόλη  και  στην αυτοδιοίκηση  γενικότερα, γιατί είναι ένα πιλοτικό καινοτόμο έργο εξοικονόμησης φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της απομάκρυνσης των πυλώνων υψηλής τάσης καθώς και την ανάγκη επίσπευσης έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης για τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ που απαιτείται  για την αποφυγή καθυστερήσεων και  επιβάρυνσης των κατοίκων.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ευαισθησία  του ιδίου και του Υπουργείου, στα προβλήματα  των δήμων της δυτικής Αθήνας αναγνωρίζοντας  τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες τους και τόνισε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών τους είναι στις προτεραιότητές του.

Στη συνέχεια εξήγγειλε την πλήρη χρηματοδότηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» δεσμευόμενος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, δίνοντας εντολή για την άμεση έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του.

Για την υπογειοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης, ανακοίνωσε ότι σύντομα ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα ξεκινήσει το έργο και οι πυλώνες υψηλής τάσεις θα απομακρυνθούν. Τέλος για την έγκριση της μελέτης που αφορά τις εργασίες του Μετρό επεσήμανε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στο μέσον τους χρονικά και ότι θα ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις.

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Πώς ζεσταίνουμε το σπίτι μας;
Με πετρέλαιο
Με ηλεκτρισμό
Με φυσικό αέριο
Με υγραέριο
Με καυσόξυλα/πέλλετ
Με άλλο τρόπο
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2018 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by