Αιγάλεω: Με πρωτοβουλία Τασιόπουλου, ανακαινίστηκε δωρεάν ο 1ος Παιδικός Σταθμός
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-04-04 16:00:00
0 0

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αιγάλεω μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», που υλοποιεί η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

 

Το περιβάλλον έχει γίνει πιο χαρούμενο και πιο ασφαλές στον παιδικό σταθμό που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5 ετών και οι χώροι που εξοπλίσθηκαν είναι 132τμ στο σύνολο.

 

 

Μακριά από θριαμβολογίες και με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών για τα παιδιά, έγινε αυτό που πολλές φορές μοιάζει αδιανόητο στην Αυτοδιοίκηση. Ένας Παιδικός Σταθμός ανακαινίστηκε χωρίς να χρειαστεί οι γονείς και ο Δήμος να ξοδέψουν χρήματα, χάρη στην επίμονη προσπάθεια ανθρώπων που έχουν μεράκι και μεθοδικότητα.

 

Η προσπάθεια ξεκίνησε έπειτα από την πρωτοβουλία που είχε ο Σταύρος Τασιόπουλος, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΙΚΕΑ προβάλλοντας την ανάγκη ένταξης και του Αιγάλεω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αποκλειστικό κίνητρο και κριτήρια ήταν οι ανάγκες των παιδιών έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με τους γονείς.

 

 

Τα Δυτικά Νέα μίλησαν με γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον 1ο Παιδικό Σταθμό, στην οδό Κουντουριώτου, οι οποίοι είπαν ότι “αυτή η κίνηση αλλάζει ριζικά το περιβάλλον και μακάρι αυτές οι κινήσεις να προκύπτουν ως συνολική προσπάθεια και με πραγματικό ενδιαφέρον από όλους και όχι από τους λίγους που έχουν μεράκι.”

 

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τασιόπουλο, μας δήλωσε:

 

“Ο σκοπός είναι τα παιδιά να έχουν ένα χώρο ευχάριστο και ασφαλές με τις καλύτερες προδιαγραφές. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του Δήμου για κάθε παιδικό σταθμό, σε συνεργασία με τους γονείς και τους εργαζομένους, με κατάλληλη διαχείριση των χρημάτων και των χορηγιών.

 

Απέναντι σε νοοτροπίες του παρελθόντος μπορούμε να αλλάξουμε το Αιγάλεω προς το καλύτερο για όλους και ιδίως για τα παιδιά. Ευχαριστώ από πλευράς μου την ΙΚΕΑ και τις εργαζόμενες του 1ου Παιδικού Σταθμού, και ελπίζω να έχουμε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος των κατοίκων του Αιγάλεω.”

 

 

Όπως ενημέρωσε επίσημα η ΙΚΕΑ, ο σταθμός ανακαινίσθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως και οι χώροι των δύο αιθουσών του σταθμού απέκτησαν νέα πνοή από τα ζωντανά χρώματα των καινούριων επίπλων που μαζί με τους νέους αποθηκευτικούς χώρους θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων.

 

Επίσης πολλά χρωματιστά παιχνίδια θα ενισχύουν το καθημερινό παιχνίδι των παιδιών και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες τους, ενώ και η τραπεζαρία εξοπλίσθηκε με τα απαραίτητα έπιπλα για να μπορούν να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

 

Ως εφημερίδα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημασία αυτής της προσπάθειας και την ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις, την ώρα που οι περισσότεροι εκπρόσωποι του Δήμου ασχολούνται με το χρίσμα για τις εκλογές του 2019.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Πώς ζεσταίνουμε το σπίτι μας;
Με πετρέλαιο
Με ηλεκτρισμό
Με φυσικό αέριο
Με υγραέριο
Με καυσόξυλα/πέλλετ
Με άλλο τρόπο
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2018 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by