«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη….»
Κατηγορία : Διάφοροι αρθογράφοι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-23 13:00:00
0 0

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση λειτουργώντας ως οδοστρωτήρας ισοπεδώνει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης .

Ο τελευταίος πολυνόμος , στο μέρος που αφορά αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση , της έδωσε την χαριστική βολή .

Απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους , επιτροπείες , απειλές για επιβολή μέχρι και δέκα φορές επάνω δημοτικά τέλη , ξανά απολύσεις , απαξίωση των αιρετών και μια σειρά από παρόμοια ‘’ευεργετήματα’’ της κυβέρνησης του μνημονίου , με ξεκάθαρο στόχο την διάλυση του θεσμού .

Το στοιχειώδες εναπομείναν αυτοδιοίκητό της περνάει στην Ιστορία .

Οι Συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την αυτοτέλεια του  θεσμού  , τόσο  διοικητικά όσο και οικονομικά , κουρελιάζονται .

Πάντοτε η Αυτοδιοίκηση , ακόμη και στις καλύτερες περιόδους της , αντιμετωπίζονταν από την εκάστοτε κεντρική εξουσία ως το αποπαίδι του δημοσίου τομέα , ακόμη και εχθρικά μπορεί να σημειώσει κάποιος .

Όμως η σημερινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο .

Ασφαλώς θα ήταν λάθος να αναζητηθούν  τα αίτια αυτής της καταδιωκτικής πολιτικής εναντίον των Δήμων και των ανθρώπων , εργαζομένων και πολιτικού προσωπικού , στην ‘’κακία’’ της κεντρικής εξουσίας . Τα αίτια είναι οικονομικά πρωτίστως .

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου ‘’φιλέτου’’ που η Γερμανική ολιγαρχία και οι ντόπιοι συνεργάτες της επιδιώκουν να κατασπαράξουν .
Τι καλύτερο παράδειγμα από την διαχείριση των απορριμμάτων .

Μήπως είναι ευκαταφρόνητη η κινητή και ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά ; Είναι πολλά τα λεφτά Άρη , για να θυμηθούμε την γνωστή κινηματογραφική ατάκα , που αποδίδει την αλήθεια των πραγμάτων .

Πράγματι είναι πολλά τα λεφτά και η εφαρμογή των μνημονίων επιβάλλει την μετατροπή της  Αυτοδιοίκησης σε μια περιφερειακή εκτελεστική δομή της κεντρικής εξουσίας ,  ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενη και εκμεταλλεύσιμη , τους δε αιρετούς , σε υπαλλήλους της .

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται η Αυτοδιοίκηση , είναι η συγκρότηση ενός ευρύτατου αγωνιστικού μετώπου από τους αιρετούς , τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την απαλλαγή της Χώρας από τα μνημόνια , για μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική , μια στρατηγική ανόρθωσης από τα ερείπια που αφήνει πίσω της η τριμερής συνεταιριστική μνημονιακή κυβέρνηση .

Ας το καταλάβουν πρωτίστως οι Δήμαρχοι και στο επικείμενο έκτακτο συνέδριό τους να κάνουν  το χρέος που απαιτούν οι καιροί και οι αγωνιστικές παρακαταθήκες της Αυτοδιοίκησης .       

Μάκης Μοσχοβούδης 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by