Με νομοθετικά πραξικοπήματα απολύουν εργαζόμενους
Κατηγορία : Διάφοροι αρθογράφοι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-07 09:00:00
0 0

Παγιώθηκε πλέον η πολιτική συμπεριφορά της μνημονιακής συγκυβέρνησης να περνάει αυτά που θέλει, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, δηλ. με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι ο ”υπερασπιστής της δημοκρατικής νομιμότητας και του διοικητικού δικαίου" καθηγητής – υπουργός κ. Μανιτάκης μαζί βεβαίως με όλα τα μέλη της κυβέρνησης, υπέγραψε μια ακόμη επαίσχυντη πράξη διαταγής με την οποία παρακάμπτεται το αποκλειστικό δικαίωμα των δημάρχων για τις διαπιστωτικές πράξεις, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας και της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Αψηφώντας για μια ακόμα φορά τη Βουλή και με σκοπό να παρακάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων στους δήμους αλλά και την άρνηση της πλειονότητας των δημάρχων -παρά τους αλλεπάλληλους κυβερνητικούς εκβιασμούς- να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων, που θα εισέλθουν στον προθάλαμο της απόλυσης, την διαθεσιμότητα, η συγκυβέρνηση με πραξικοπηματικές διαδικασίες, βάζει την λεγόμενη διαθεσιμότητα στην τελική ευθεία εφαρμογής της!

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες.

Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25% και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.

Συνεχίζοντας την τακτική των εκβιασμών, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζουν δε, ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο Δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα.

Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο Δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να τονισθεί, για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή, ότι ο κ. Μανιτάκης αποτελεί επιλογή της λεγόμενης αριστερά της ευθύνης (ΔΗΜΑΡ) και του Προέδρου της, Φώτη Κουβέλη.

Μάκης Μοσχοβούδης

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by