Περί άλλων τυρβάζουν – Ευθύνες και αποποίηση
Κατηγορία : Διάφοροι αρθογράφοι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-08-20 10:00:00
0 0

Του Κώστα Προβατόπουλου*

 

Η συνέντευξη τύπου των αρμοδίων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, μας έκανε άλλη μια φορά σοφότερους. Η κλιματική αλλαγή, φταίει κυρίως και κατόπιν όλοι οι άλλοι προεξαρχόντων φυσικά των προηγουμένων, μηδέ δε εξαιρουμένων των ίδιων των πολιτών.

 

Για την κλιματική αλλαγή γνωρίζουν πρώτοι και καλύτεροι οι γηγενείς πληθυσμοί της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, από ανθρώπους μέχρι πολικές αρκούδες και πιγκουίνοι. Προφανώς δεν περιμέναμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την πολύφερνη περιφερειάρχη Αττικής να μας το επιβεβαιώσουν τρείς φορές σε λίγους μήνες, δύο στις πλημύρες της Μάνδρας και άλλη μια τώρα στην πρόσφατη τραγωδία.

 

Ούτε ασφαλώς περιμέναμε να μας πουν τα αυτονόητα περί των αυθαιρέτων, των οικιστικών νόμων και όλα όσα καθησυχάζουν την συνείδηση τους και οδηγούν σε ένα ύπνο δικαίου, σε μια νιρβάνα εξουσίας απλά και μόνο επειδή ως σταθερές μπορούν να τις επικαλούνται κάθε φορά που πρέπει να απευθυνθούν στους ιθαγενείς αυτού του τόπου.

 

Ούτε φυσικά κυρίες και κύριοι της κυβερνώσας παράταξης, σας σώνει το γεγονός και μόνο ότι επί δεκαετίες προβάλλετε το αφήγημα της εναλλακτικής Αριστεράς και της Οικολογίας, αφήγημα που εξαντλείται σε ελαφράς μορφής εναλλακτικές δράσεις, ίσα-ίσα για να συντηρείτε τις διάφορες κατά τόπους ομάδες. Γιατί όταν ήρθαν τα δύσκολα, όταν η εξουσία με ένα μαγικό τρόπο σας έφερε αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, τότε δεν ξέρατε και αποδείχθηκε ότι δεν είχατε και κανένα σχέδιο φυσικά, ώστε όλες οι εναλλακτικές προτάσεις σας, να υλοποιηθούν. Και ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στον Μαραθώνα κάνατε, ασχέτως τι λέγατε και διαχείριση απορριμμάτων δεν κάνατε και νόμους δεν αλλάξατε και πάγιες λογικές ακολουθήσατε και για άλλη μια φορά διαψεύσατε τους ίδιους τους εαυτούς σας. Η ελάχιστη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην πατρίδα είναι να παραδώστε την εξουσία. Ομαλά, ήρεμα για να σώσετε τουλάχιστον την υστεροφημία σας.

 

* Ο Κώστας Προβατόπουλος, είναι μέλος του τομέα τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝ. ΑΛ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by