Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η εξωτερική πολιτική της χώρας μας;
Κατηγορία : Κωνσταντίνος Γεννάδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-13 16:00:00
0 0

Του Κωνσταντίνου Γεννάδη

Είναι γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας εδώ και μια τετραετία. Η φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, σε συνδυασμό με την ανεργία και το υψηλό κόστος ζωής, οδηγούν σε  αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, και κατ’ επέκταση σε απόγνωση και απελπισία πολλούς συμπολίτες μας. Η αξιοπρεπής διαβίωση αντικαταστάθηκε από την ανάγκη για επιβίωση.

Σε αυτό το εξαιρετικά ρευστό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, θα έπρεπε ως πολίτες να ενδιαφερόμαστε για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας; Και αν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι καταφατική, για ποιο λόγο;

Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι ένας βασικός πυλώνας για την επιβίωσή μας ως έθνος. Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της, που αποτέλεσε για αιώνες - και αποτελεί και σήμερα - σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) είναι ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι πολλών άλλων κρατών. Η συμμετοχή μας σε θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε βάθος χρόνου μας βοήθησαν να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι γεωστρατηγικοί και γεωπολιτικοί συσχετισμοί μεταβάλλονται συνεχώς (είναι γνωστές οι πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, στην Μέση Ανατολή), και είναι απόλυτη ανάγκη να τους παρακολουθούμε και να μην εφησυχάζουμε, γιατί αργά ή γρήγορα μπορεί να επηρεάσουν και την δική μας καθημερινότητα.

Μια επιτυχημένη εξωτερική πολιτική βοηθάει στην σύσφιγξη των διακρατικών σχέσεων, και συμβάλλει αποφασιστικά στην προσέλκυση επενδύσεων. Η προσέλκυση επενδύσεων οδηγεί στην σταδιακή μείωση της ανεργίας. Εκλείπει έτσι και η επιτακτική ανάγκη φορολόγησης του εισοδήματος και περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Και επειδή η οικονομία είναι ψυχολογία, το αρνητικό κλίμα αντιστρέφεται, και μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by