ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
Κατηγορία : Κωνσταντίνος Γεννάδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-04-07 20:00:00
0 0

Το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών, η οποία καταλήγει στην κορύφωση του Θείου Δράματος, με τον Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η Γέννηση του Χριστού τα Χριστούγεννα και η Ανάσταση του το Πάσχα, σηματοδοτούν τα δυο κατά τεκμήριο σημαντικότερα γεγονότα του Χριστιανισμού, τα οποία εορτάζονται με την δέουσα λαμπρότητα από τους Χριστιανούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

 

Μάλιστα η οικουμενική και παγκόσμια εμβέλεια τους είναι τέτοια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εορτάζονται κάθε έτος, που θεωρούνται σημεία αναφοράς για όλη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, και τυγχάνουν σεβασμού από όλους όσους ασπάζονται ακόμα και διαφορετικές από τον Χριστιανισμό θρησκείες, και είναι υγιώς σκεπτόμενοι.

 

Ένας επίσης σημαντικός λόγος που η συγκεκριμένη περίσταση (του Πάσχα) τυγχάνει παγκόσμιου σεβασμού, είναι ότι στον πυρήνα της έχει δυο λέξεις, που αν όλοι οι άνθρωποι τις πιστεύαμε και τις εφαρμόζαμε στην πράξη, ο κόσμος μας θα ήταν ένας καλύτερος κόσμος. Οι λέξεις αυτές είναι η αγάπη και η ειρήνη.

 

Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις και εντάσεις μεταξύ Κρατών, πολλές φορές ακόμα και μέσα στα ίδια τα Κράτη, και που τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα έρχονται σε προτεραιότητα έναντι ακόμη και της ίδιας της αξίας της ανθρώπινης ζωής, η αγάπη και η ειρήνη είναι δυο αξίες που παραμένουν πάντοτε επίκαιρες και διαχρονικές.

 

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το Πάσχα έχει συνδυαστεί με την απόδραση από τα μεγάλα ή μικρά αστικά κέντρα και την μετάβαση στην επαρχία, όπου σε συνδυασμό με την ανοιξιάτικη φύση και τον καλό καιρό, ανανεώνουμε δεσμούς με συγγενείς και φίλους.

 

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, οι αποδράσεις για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είτε έχουν περιοριστεί δραστικά χρονικά (λιγότερες ημέρες) είτε έχουν εκλείψει εντελώς, μεταξύ άλλων και λόγω των εξόδων μετάβασης (βενζίνες, διόδια).

 

Όποιες όμως και αν είναι οι οικονομικές συνθήκες, οι μέρες αυτές δεν παύουν να κρύβουν ένα μεγαλείο, κυρίως λόγω της θρησκευτικής κατάνυξης, αλλά και του ιδιαίτερου δεσμού που έχει το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία από συστάσεως του.

 

Από τον φιλόξενο βήμα της στήλης Απόψεις των δικτυακών τόπων Peristerinews και Westnews, εύχομαι στους αναγνώστες της στήλης, στους Περιστεριώτες και στους απανταχού επί Γης Έλληνες, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και ειρήνη για όλο τον κόσμο.

 

Κωνσταντίνος Χ. Γεννάδης

Δικηγόρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

με την Δημοτική Παράταξη «ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by