Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει ευγένεια και σοβαρότητα
Κατηγορία : Στάθης Διομήδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-05-31 09:00:00
0 0

Του Στάθη Διομήδη

 

Την Κυριακή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών. Με θλίψη μου βλέπω ότι στα μέρη μας διεξάγεται ένας προεκλογικός αγώνας με ένα και μόνο στόχο: την εξόντωση του αντιπάλου ένθεν κακείθεν και το διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Πιστεύω ότι κανείς εκ των υποψηφίων δε θέλει το κακό του τόπου. Το άγχος της εκλογής όμως συμπαρασύρει τις καλές προθέσεις να γίνονται ατοπήματα… Θέλω λοιπόν να ενημερώσω τους αγαπητούς υποψηφίους Δημάρχους και τους συν αυτώ ποιος είναι ο στόχος και ποιος ο εχθρός. Ο εχθρός είναι τα προβλήματα του τόπου και στόχος η επίλυσή τους.

 

Την επαύριον των εκλογών για να διοικηθεί ο Δήμος θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες και θετική διάθεση. Το επιβάλλει άλλωστε ο αριθμός των εκλεγμένων συμβούλων κάθε παράταξης. Είναι το πρώτο και κυρίαρχο μήνυμα που έστειλε ο ψηφοφόρος με το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί τη Δευτέρα το πρωί να έχουμε μια διχασμένη τοπική κοινωνία και ένα διχασμένο δημοτικό συμβούλιο, ασχέτως αποτελέσματος. Ένας θα εκλεγεί ένας θα χάσει. Ένας θα συγχαρεί ένας θα κερδίσει.

 

Όμως αυτήν την εβδομάδα αντί να ακούμε με ποιο τρόπο θα πορευτούν εάν εκλεγούν και πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τι προτείνουν για την επίλυση των προβλημάτων και ποιες είναι οι νέες προτάσεις και σκέψεις για το μέλλον μπήκαμε σε έναν αέναο αγώνα λάσπης και χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη με φήμες. Με αποστροφή παρακολουθώ κάποιους υποψηφίους συμβούλους και κάποιους υποστηρικτές να ξεκατινιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα καφενεία, να εξαπολύουν μύδρους μεταξύ τους αλλά και να απειλούν για την επόμενη. Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν συγκρατηθεί και δεν έχουν συμπαρασυρθεί σε αυτό το γαϊτανάκι εκφυλισμού. Υποθέτω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο διοίκησης και επίλυσης των προβλημάτων.

 

Εν κατακλείδι έστω και την ύστατη ώρα θα πρέπει να μειωθεί η ένταση και να υπάρξει σύνθεση και όχι διχασμός… Δεν είναι ο εχθρός ο άλλος συνδυασμός, ή ο ψηφοφόρος του άλλου συνδυασμού. Εχθρός είναι τα προβλήματα του τόπου.

 

Τη Δευτέρα ξημερώνει μια άλλη μέρα που θα πρέπει να βρει το λαό ενωμένο και τους εκλεγμένους εκπροσώπους έτοιμους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της θέσης που τους εξέλεξε ο κόσμος.

 

Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει ευγένεια και σοβαρότητα.

 

Υ.Γ.1 Την Κυριακή το βράδυ ένας εκ των δύο διεκδικητών θα γίνει Δήμαρχος. Τη Δευτέρα όμως νικητής θα πρέπει να είναι το όλον.

Υ.Γ.2 Οι εκλογές είναι γιορτή Δημοκρατίας και όχι γιορτή μίσους…

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by