Το Βερολίνο χτίζει το νέο τείχος της ντροπής και του μίσους
Κατηγορία : Στάθης Διομήδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-03-13 10:55:00
0 0

του Στάθη Διομήδη

Από χθες η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης». Δηλαδή η ΕΚΤ ξεκίνησε να αγοράζει μηνιαίως 60 δις ευρώ κρατικά και ιδιωτικά χρεόγραφα κρατών μελών της Ε.Ε. ύψους 1,1 τρις ευρώ συνολικά. Με λίγα λόγια η ΕΚΤ «κόβει» χρήμα και αναλαμβάνει χρέος Ευρωπαϊκών χωρών έναντι ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε την τελευταία δεκαπενταετία και από άλλες χώρες (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία) με στόχο να κινηθεί χρήμα στην πραγματική αγορά, να υπάρξει αύξηση του πληθωρισμού και του ΑΕΠ και να γυρίσει σε αναπτυξιακό πρόσημο η «Ευρωζωνιακή Οικονομία».

Ακούγεται θετικό το όλο εγχείρημα. Έχει μια μικρή και ιταμή λεπτομέρεια όμως.

1ον Η Ευρωζώνη αρνήθηκε να το χρησιμοποιήσει το 2010 για την Ελλάδα.

2ον πρόγραμμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμπεριληφθούν Ελληνικά ομόλογα και χρεόγραφα. Με άλλα λόγια γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους ντροπής και μίσους. Εντός του τείχους θα βρίσκονται η Γερμανία και οι υπόλοιπες 17 χώρες του ευρώ και εκτός θα βρίσκεται η Ελλάδα. Η Γερμανία αποφασίζει ποιος είναι «ο καλός και ποιος ο κακός» εταίρος και κατά το δοκούν θα αποφασίζει ποιος θα είναι μέσα στο τείχος και ποιος θα τιμωρείται και θα είναι έξω, έρμαιο στις διαθέσεις των αγορών. Η Ευρώπη των Λαών τελείωσε και με τη βούλα. Ζήτω η Ευρώπη της Γερμανίας. Η ανθρωποφαγική λογική της Γερμανίας βέβαια έχει τις ιστορικές της ρίζες στον αέναο αγώνα της να κυριαρχήσει στην Ευρώπη αδιαφορώντας εάν θα αιματοκυλίσει για τρίτη φορά την Ευρώπη.

Το νέο τείχος του μίσους είναι εμπνεύσεως της ηγεσίας του Γερμανικού επεκτατισμού με εκτελεστικό όργανο την διοίκηση της ΕΚΤ. Άλλωστε οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν το δικαίωμα στην κυβέρνηση Σαμαρά να χρησιμοποιήσει από το προηγούμενο έτος το πλαφόν του 2015 των 15 δις ευρώ για έκδοση έντοκων γραμματίων.

Τώρα που ζητά το αυτονόητο η νέα κυβέρνηση της Αθήνας, αύξηση δηλαδή του πλαφόν αυτού καθώς έχει χρησιμοποιηθεί προκαταβολικά, η τρόικα της καταστροφής αρνείται καθώς ο κος Τσίπρας δεν υπογράφει δηλώσεις μετανοίας και τυφλής υπακοής όπως έκανε ο προκάτοχός του.

Οι παραπάνω εκβιασμοί είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει από το αδηφάγο τυφλό μίσος του Γερμανικού επεκτατισμού και των εκφραστών του. Ακόμη και ο τρόπος που συμπεριφέρονται απέναντι στους Έλληνες αξιωματούχους δείχνει την ακραία ενόχλησή τους στο δικαίωμα ενός Λαού (του Ελληνικού) να ψηφίζει και να αποφασίζει Δημοκρατικά, ειδικά εάν αποφασίζει ενάντια στα όσα απαιτούσε και προσπαθούσε να επιβάλλει ο Γερμανικός επεκτατισμός.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η Γκαιμπελική τακτική που επιλέγει το Βερολίνο με το τείχος του μίσους είναι η συνέχεια της προπαγάνδας που κάνει προσπαθώντας να πείσει τους Γερμανούς πολίτες για τους κακούς Έλληνες και το πόσα λεφτά (700 ευρώ) έχει πληρώσει ο κάθε Γερμανός πολίτης για να σωθούν οι «τεμπέληδες» Έλληνες. Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική και καλό θα είναι οι Γερμανοί πολίτες να την γνωρίζουν.

Πρώτα από όλα η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα από όσες έχουν δανείσει την Ελλάδα μέσω μνημονίου που έχει δανείσει τη χώρα μας μέσω μια κρατικής τράπεζας (KfW) και όχι ως κράτος. Δεύτερον: τα χρήματα που η Γερμανική προπαγάνδα αναφέρει ότι  χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση της Ελλάδας στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκαν για να διασώσουν τις Γερμανικές τράπεζες και κάποια Γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε Ελληνικά ομόλογα το 2009 αξίας περίπου 60 δις ευρώ. Επίσης μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεώνεται να αγοράζει η Ελλάδα και οι Έλληνες προϊόντα Γερμανικών εταιρειών, να έχουν εργασία χιλιάδες Γερμανοί πολίτες και να αυξάνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί Γερμανών βιομηχάνων.

Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και για τις Γαλλικές τράπεζες. Εάν λοιπόν η Ελλάδα πτώχευε τότε τη μεγάλη ζημιά θα την πάθαιναν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, κατ’ επέκταση οι οικονομίες τους. Άρα οι Γερμανοί πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν για να σώσουν τις Γερμανικές Τράπεζες και το Γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία και όχι την Ελλάδα. Ο τρόπος που επέλεξε η Γερμανική κυβέρνηση για να σωθούν οι Τράπεζές τους ήταν να διασώσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να υποθηκεύσει την Ελλάδα με απώτερο σκοπό την τελική συνθηκολόγηση άνευ όρων, και την αρπαγή των ασημικών της Δημόσιας Ελληνικής περιουσίας. Με λίγα λόγια οι Γερμανοί πολίτες «δάνεισαν» για να διασώσουν τα κέρδη τους Γερμανοί και Έλληνες τραπεζίτες. Ουσιαστικά λοιπόν το πάγωμα των μισθών και οι περικοπές σε κοινωνικά αγαθά στη Γερμανία έγιναν για να αυξήσουν τον πλούτο τους Γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι και όχι για να διασωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τα δάνεια της Ελλάδας αποπληρώνονται κανονικά και οι Γερμανοί πολίτες όχι μόνο δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ αλλά έχουν βγάλει και κέρδος από τα σχεδόν 10πλάσια τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν  δανείσει την Ελλάδα. (η Γερμανία στο πρώτο μνημόνιο δανειζόταν με 0,5% και μας δάνειζε με 4,5%).

Υ.Γ. 1 Κανείς δεν έχει ενημερώσει τους Γερμανούς πολίτες ότι σχεδόν σε κάθε σκάνδαλο που δημοσιοποιείται και που έχει να κάνει με Ελληνικό κρατικό χρήμα, έργα δημοσίου, μίζες και διαπλοκή πίσω του βρίσκεται κατηγορούμενη μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία.

Υ.Γ. 2 Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια της Γερμανικής κυβέρνησης για τη διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου siemens. Η συγκυρία το έφερε, λίγες ημέρες μετά, η Γερμανίδα Καγκελάριος να επισκεφθεί εργοστάσιο της εταιρείας, να φορέσει της στολή εργασίας της εν λόγω εταιρείας και να φωτογραφηθεί με αυτήν, στέλνοντας ένα ακούσιο μεν λανθασμένο δε, μήνυμα στον Ελληνικό Λαό...

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by