Ζητήστε επιτέλους μια συγνώμη αμετανόητε, κε Παπανδρέου
Κατηγορία : Στάθης Διομήδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-01-22 17:15:00
0 0

Του Στάθη Διομήδη

Έκανα το λάθος να παρακολουθήσω τη χθεσινή ομιλία του κου Παπανδρέου και πράγματι εξοργίστηκα. Είναι δυνατόν να έχετε τόσο θράσος κε Παπανδρέου; Επειδή φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει, θα σας θυμίσω εγώ κάποιες από τις μεγάλες «επιτυχίες» σας κατά τη διάρκεια της καταστροφικής θητείας σας ως Πρωθυπουργού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Βάλατε την Ελλάδα σε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου. Αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής σας, ήταν χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών λόγω ανέχειας. Κατά τη θητεία σας αυξήθηκαν κατά κόρον τα εμφράγματα οι ανακοπές  και τα εγκεφαλικά. Εξαιτίας της πολιτικής σας αυξήθηκαν κατά χιλιάδες τα περιστατικά κατάθλιψης και τα ψυχικά νοσήματα. Στείλατε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στα συσσίτια, αφήνοντας και αρκετούς εξ αυτών άστεγους.

Εσείς υποχρεώσατε να μετανάστευσαν  εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες, νέα μυαλά στο εξωτερικό. Μια γενιά ολόκληρη.

Είστε εσείς εκείνος που γεμίσατε με δάκρυα και αίμα την πλατεία Συντάγματα στις δεκάδες διαδηλώσεις αγανακτισμένων Ελλήνων, στέλνοντας ορδές δυνάμεων καταστολής να ξυλοκοπήσουν βίαια και να ψεκάσουν με χημικά τους πάντες ακόμη και τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκυ Θεοδωράκη.

Βάψατε εμμέσως με αίμα τα χέρια σας κύριε Παπανδρέου. Και παρόλα αυτά είστε αμετανόητος και θρασύς. Και εσείς και οι κηπουροί σας. Αντί να ζητήσετε μια μεγάλη συγνώμη και να μετανοήσετε για την καταστροφή, τη δυστυχία και τον πόνο που φέρατε στην Ελληνική οικογένεια και τον Ελληνικό Λαό έχετε το θράσος, ανερυθρίαστα κιόλας, να δηλώνετε σε όλους τους τόνους ότι τα κάνατε όλα σωστά. Έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάκτυλο λέγοντας ότι σώσατε τη χώρα με το πρώτο και «θανατηφόρο» μνημόνιο.

Εάν υπήρχε λίγο φιλότιμο κε Παπανδρέου, θα έπρεπε να σκύψετε με σεβασμό και ευλάβεια το κεφάλι σας ζητώντας ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους εκείνους,  που η πολιτική σας και ΜΟΝΟ και οι εντολές που εκτελούσατε, τους  άφησε άνεργους, άστεγους, χωρίς ρεύμα, χωρίς ζωή και Ελπίδα. Σε όλους εκείνους που στείλατε βίαια στο θάνατο φυσικό, οικονομικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Έργο δικό σας.

Λέτε ότι παραλάβατε τεράστιο  χρέος και έλλειμμα από τον κο Καραμανλή. Αλλά λέτε τη μισή αλήθεια. Όταν αναλάβατε τα spreads βρίσκονταν στις  134 μονάδες  και το επιτόκιο δανεισμού της χώρας πέριξ του  4%. Άρα μπορούσε να προχωρά απρόσκοπτα ο δανεισμός της χώρας. Εσείς όμως προεκλογικά επιλέξατε να συναντηθείτε με το Στρος Καν και το ΔΝΤ για να βάλατε τη χώρα στο μηχανισμό του. Μόλις πήρατε την εξουσία αμέσως ξεκινήσατε τα περί «Τιτανικού», «διεφθαρμένης χώρας και Λαού» και φουσκώσατε εντέχνως το ήδη δυσθεώρητο έλλειμμα  ώστε να  βάλετε τη χώρα υπό την κηδεμονία σκοτεινών, ύποπτων και αρπακτικών μηχανισμών. Βάλατε τη χώρα στο μνημόνιο κατ’ επιλογή σας.  Γνωρίζατε τις δυσκολίες της Εθνικής οικονομίας και επιλέξατε να πείτε ψέματα και να εξαπατήσατε τον Ελληνικό Λαό, κε Παπανδρέου.

Λέτε ότι σας έριξε ο Βενιζέλος και η κοινοβουλευτική του δράκα κατ’ εντολήν των Ευρωπαίων και Γερμανών αξιωματούχων. Λέτε όμως μόνο τη μισή αλήθεια. Ούτε είχατε ψυχή να προχωρήσετε στο δημοψήφισμα ούτε ενημερώσατε τον Ελληνικό Λαό για αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Βάλατε την ουρά κάτω από τα σκέλια και επιλέξατε να βάλετε στην κυβέρνηση ακόμη και τον Καρατζαφέρη. Κάνατε υπουργούς τον Βορίδη και τον Άδωνη. Ταυτόχρονα με τις επιλογές σας δώσατε μια τρομερή ώθηση στη Χ.Α. με τα γνωστά αποτελέσματα. Έως το Νοέμβριο του 2011 η Χ.Α. «βολόδερνε» γύρω στο 1 με 1,5%. Μέσα σε μερικούς μήνες από εκείνη την περίοδο εκτοξεύτηκε. Είναι δημιούργημα δικό σας και της πολιτικής σας κε Παπανδρέου η Χ.Α.

Είστε εσείς που κάνατε Πρωθυπουργό τον κο Σαμαρά και ψηφίσατε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Ναι σε όλα! Ακόμη και τον Δήμα ψηφίσατε για ΠτΔ.

Είστε εσείς εκείνος που με υπουργό οικονομικών τον κο Βενιζέλο κατασπαράξατε τα αποθεματικά των ταμείων για να πληρώσετε τους τραπεζίτες να μην υπάρχει υγεία αλλά και η επόμενη γενιά να μην μπορεί να λάβει συντάξεις λόγω της αφαίμαξης.

Σπείρατε καταστροφή κε Παπανδρέου.

Είστε εσείς εκείνος ο οποίος υπογράψατε την αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που δέσμευε τη χώρα ότι: « ο  Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία λόγω Εθνικής κυριαρχίας».

Είστε εσείς  κύριε Παπανδρέου, εσείς και οι βουλευτές σας,  οι οποίοι κλείσατε άρον άρον το σκάνδαλο με τη Siemens καλύπτοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο στην χώρα.  Σώζοντας και την εταιρεία αλλά και μέρος του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που είχε εμπλακεί στα σκοτεινά  πάρε δώσε της εταιρείας με το δημόσιο.

Είστε εσείς, ο κος Βενιζέλος και ο κος Παπακωνσταντίνου που «θάψατε» τη λίστα Λαγκάρντ για να μην πληρώσουν φόρους κάποιοι μεγαλόσχημοι…

Είστε εσείς που ξεκινήσατε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αφαίμαξη της ιδιωτικής περιουσίας για χάρη των τραπεζιτών.

Είστε υπόλογος κε Παπανδρέου. Είστε υπόλογος στο Λαό και στην Πατρίδα. Είστε αμετανόητος και προκλητικός κε Παπανδρέου. Και εσείς και οι κηπουροί σας.

Υ.Γ. Και βέβαια όλα αυτά ο κος Παπανδρέου δε θα μπορούσε να τα κάνει μόνος του εάν δεν υπήρχαν 156 πρόθυμοι βουλευτές του να ψηφίζουν τα πάντα στη Βουλή. Συγνώμη δεν έχει ζητήσει κανείς τους…

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by