«Μοιραίοι…»
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-13 08:00:00
0 0

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με το westnews.gr–και - πολύ τιμητικό για μένα – μου ζητήθηκε και συν-τρέχω.

Δεν ξέρω, στ’ αλήθεια, από πού ν’ αρχίσω και τι να πρωτοπώ. Δεν ξέρω πόσο πειστικά θα το κάνω αλλά πάντως θα μιλώ χαμηλόφωνα για να μη σκεπάζεται ο ήχος του πριονιού που ροκανίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό η οχλοβοή της καιροσκοπικής, ψηφοθηρικής δημοκοπίας! Για να σκεπάζεται το πριόνι και οι τίμιες φωνές, ένοχες κι αυτές από την πονηρή γενίκευση του “όλοι φταίνε”, για να μπορούν στο “όλοι” να κρύβονται καλά όσοι “γνωστοί” και πάντως μετρημένοι και συγκεκριμένοι στ’ αλήθεια φταίνε!

Κι εμείς; Εμείς ας συμφωνήσουμε εξ αρχής πως μόνο οι δειλοί και άβουλοι καθίστανται μοιραίοι.

Όπως οι λειτουργοί, οι άρχοντες, της τοπικής αυτοδιοίκησης οι “αιρετοί”…

Ήρθε η ώρα να αναλογισθούμε πόσο τραυμάτισαν το κύρος των θεσμών που υπηρετούσαμε, τα πρόθυμα ΝΑΙ που αλόγιστα προσφέραμε και τώρα μας εμποδίζουν αθροιζόμενα να αναστείλουμε την προϊούσα αμφισβήτηση και την οσονούπω πλήρη καταρράκωση τους.

Έμοιαζε οικονομικό το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης αλλά δεν ήταν. Τελευταίως δίνονταν μάχες εμπροσθοφυλακής για τις περικοπές της χρηματοδότησης αλλά τώρα δίνονται μάχες οπισθοφυλακής για τη διάσωση αυτού καθεαυτού του θεσμού.Εξ αρχής έμοιαζε θέμα οικονομικό αλλά ήταν πρωτίστως, βαθύτατα πολιτικό.

Οι αιρετοί θα καταστούν μοιραίοι;

Η αξία πάντως της δικής τους ελευθερίας είναι ανυπολόγιστη όπως και η έμπνευσή τους και η δύναμή τους από το μοναδικό τους πλεονέκτημα να συναναστρέφονται καθημερινά το λαό.

Λάμπρος Μίχος

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by