Αντιπεριφέρεια: 1η τακτική συνεδρίαση ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας για το 2013
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-04 16:50:00
0 0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27-02-2013 η 1η τακτική συνεδρίαση για το 2013 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπαντωνίου με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός και αποτύπωση προβλημάτων κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο

2. Έλεγχος και οριστικοποίηση των χώρων καταφυγής – καταυλισμού

3. Προσδιορισμός χώρου συνάντησης και λειτουργίας κρίσιμων υποδομών σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού

4. Έναρξη εργασιών προγραμματισμού και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο

5. Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση όσον αφορά την ετοιμότητα και τη συνεργασία των φορέων στην πρόσφατη δυνατή νεροποντή που έπληξε την Αττική. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Τονίστηκε ότι είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών για την ενίσχυση των πληγέντων.

Συζητήθηκε το θέμα του ελέγχου των χώρων καταφυγής, διαδικασία στην οποία θα προβούν τα τμήματα πολιτικής προστασίας των Δήμων και η αναγκαιότητα προσδιορισμού χώρου συνάντησης σε περίπτωση σεισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ Κώστας Παπαντωνίου επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και της ενεργής συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων σε κάθε σχεδιασμό. Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αντιπυρική περίοδο με τον καθαρισμό περιοχών από απορρίμματα και εύφλεκτα υλικά, τις αποψιλώσεις, τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Είναι σαφές ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν ευνοεί την προετοιμασία λόγω των συνεχών περικοπών σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, όμως σε θέματα πολιτικής προστασίας όλοι οι φορείς οφείλουν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να είναι έτοιμοι στο μέτρο του δυνατού να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι 42 φορέων που είναι μέλη στο ΣΟΠΠ: Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, της ΠΕΔΑ, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των 7 Δήμων της Δυτικής Αθήνας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, την πυροσβεστικής, της ΕΜΥ, της ΕΥΔΑΠ, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της Β’θμιας Εκπαίδευσης, εθελοντικών οργανώσεων, περιβαλλοντικών συνδέσμων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by