Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-04 16:10:00
0 0

Συνάντηση με το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. είχε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν, κυρίως, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζήτησαν από την Κ.Ε.Δ.Ε. να ασχοληθεί με τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μπει εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Η Κ.Ε.Δ.Ε. δυστυχώς σε πολλά ζητήματα δεν στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να ανατρέψουν τη σε βάρος τους «βάρβαρη» πολιτική. Αντιλήφθηκε η Κ.Ε.Δ.Ε. την κρισιμότητα της κατάστασης μόνο όταν «κόπηκαν» κατά 60% οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν σε «οικονομική επιτροπεία» οι Δήμοι και αποψιλώθηκαν από προσωπικό.

Τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εξακολουθεί να εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση έθεσε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Κ.Ε.Δ.Ε., διατυπώνοντας τα εξής θέματα:

• Προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων (κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών των Δήμων που προορίζονται για τη μισθοδοσία).

• Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Μόνο το μήνα Δεκέμβριο του 2012 αποχώρησαν από τους Ο.Τ.Α. 1.281 εργαζόμενοι, όταν οι συνταξιοδοτήσεις στην κεντρική κυβέρνηση στο σύνολό της ήταν 1.716.

• Ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

• Αξιολόγηση του ανθρωπίνου δυναμικού και των οργανικών μονάδων. Διαθεσιμότητα – Απολύσεις.

• Κοινωνικές Δομές και Προγράμματα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους και δεν έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για τη συνέχιση της λειτουργία των Δομών και των Προγραμμάτων.  Ένταξη των δομών στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων. Τακτοποίηση του προσωπικού.

• Αποτροπή του κεντρικού σχεδιασμού της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Δομών των Δήμων μέσω Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

• Παιδικοί Σταθμοί. Ωράριο και κατάργηση της διάταξης του Ν.3979/2011.

• Ανάκληση της Πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καταβολή του επιδόματος θέσης στους εκτελώντας χρέη Προϊσταμένους.

• Διασφάλιση στο πλαίσια της κινητικότητας-διαθεσιμότητας εργαζομένων της υφιστάμενης εργασιακής σχέσης (Αορίστου Χρόνου).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύτηκε άμεσα να παρέμβει με συγκεκριμένες ενέργειες στα ακόλουθα ζητήματα:

• Παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να διασφαλίζεται το ακατάσχετο και ή μη δέσμευση των λογαριασμών μισθοδοσίας του προσωπικού.

• Αντιμετώπιση του διαπιστωμένου πλέον οξύτατου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού ειδικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by