Αγία Βαρβάρα: Αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής «Αγία Μαρίνα»
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-09-11 08:00:00
0 0

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη και στο Δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Μαρίνας, τονίζουν την αγανάκτησή τους για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην περιοχή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Ημερολογιακά το καλοκαίρι αποχωρεί..., όχι όμως και στην πράξη, γιατί είναι γεγονός πλέον κάθε χρόνο η παράταση του καλοκαιριού, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής επηρεάζοντας την ανθρώπινη υγεία ποικιλοτρόπως.

Συγκεκριμένα και το φετινό καλοκαίρι, πέμπτο κατά σειρά, βιώσαμε για ακόμη μία φορά στην περιοχή μας έντονα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον θόρυβο, την  κυκλοφοριακή συμφόρηση που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα εκρηκτικό «κοκταίλ» επιδεινώνοντας την ήδη  κακής ποιότητας ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Μικρό «διάλλειμα» από την εν λόγω κατάσταση βιώσαμε τις δύο εβδομάδες πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Με αφορμή την  ενημέρωση που είχαμε από ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας, σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/5/2018 και την αναφορά στο κυκλοφοριακό χάος της περιοχής μας από τον Δημ. Σύμβουλο κ. Βασιλάκο, τον οποίον ευχαριστούμε ειλικρινώς για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του, θέλουμε να σταθούμε στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια στόματος Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου, ο οποίος αναφέρθηκε «στην τοποθέτηση κάγκελων και καθαρισμού των πεζοδρομίων, ότι  για το κυκλοφοριακό  πρόβλημα της περιοχής είναι αρμοδιότητα της Τροχαίας  να επιβάλλει την τάξη και τέλος πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μονοδρόμησης της οδού Αγ.Μαρίνης».

Είναι αληθές, ότι η εικόνα της οδού Αγ.Μαρίνης έχει βελτιωθεί σημαντικά, το είχαμε μνημονεύσει σε προηγούμενη  επιστολή μας (30/4/2018), με τον καθαρισμό του μεγάλου κατά μήκος πεζοδρομίου της αλλά και την διευκόλυνση των πεζών με την τοποθέτηση κάγκελων.

Όμως... τα προβλήματα κ.Αντιδήμαρχε είναι άλλα και παραμένουν:

- Η διπλή κατεύθυνση της οδού δυσχεραίνει την καθημερινή διέλευση Αστικών Λεωφορείων, βαρέων και επιβατικών οχημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται...!!

- Ποια τάξη να επιβάλλει η Τροχαία; όταν η κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού είναι περιορισμένη και τις ώρες αιχμής η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου δημιουργεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό «κομφούζιο».

- Οι «συζητήσεις» μονοδρόμησης της οδού, ελπίζουμε να συνοδευτούν και από πρωτοβουλία κατάργησης διέλευσης έστω δύο λεωφορειακών γραμμών όπως συνέβη πρόσκαιρα και στην εορτή του Ι.Ν. Αγ.Μαρίνας της πόλης μας και συγκεκριμένα των γραμμών 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ & 891 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΣΤΑΘ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες της Ιεράς πανήγυρης, η καθυστέρηση διακοπής της κυκλοφορίας στην εν λόγω οδό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους μικροπωλητές και όχι μόνο!!.

- Η μετατροπή της απέραντης έκτασης μπροστά από την Ι. Μονή Αγ. Μαρίνας από άναρχο χώρο στάθμευσης και εναπόθεσης “πάσης φύσεως άχρηστων υλικών” σε  χώρο πρασίνου.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Είναι πασιφανές ότι οι δήμοι αλλά και οι περιφέρειες διαχειρίζεστε μεγάλο μέρος των θεμάτων της καθημερινής μας ζωής. Είστε, μεταξύ άλλων, υπεύθυνοι για υπηρεσίες και υποδομές που έχουν ζωτική σημασία για τον πολίτη: αστική και δημοτική κατάσταση, δόμηση, κοινόχρηστοι χώροι, ύδρευση-αποχέτευση, καθαριότητα, ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.λπ.

Στην περίπτωση μας έχουμε μια αντικειμενικά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής!!

Αναμένουμε λοιπόν σύντομα παρεμβάσεις στα προβλήματα μας, αφού φάνηκε το ενδιαφέρον από μέρους του Δήμου Αγ.Βαρβάρας στο θέμα του καθαρισμού της Οδού Αγ.Μαρίνης και επειδή όπως γράψαμε σε προηγούμενη επιστολή μας «δεν θα καταθέσουμε τα όπλα» επιφυλασσόμεθα στο μέλλον για κινητοποιήσεις, με κύριο πυλώνα, την προσφυγή σε συγκεκριμένη «Ανεξάρτητη Αρχή».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by