Αγία Βαρβάρα: Κατασκευή χαρταετών
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-03-11 13:15:00
0 0

Για άλλη μια χρονιά οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου μας έστησαν εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού για παιδιά.

Φέτος τα εργαστήρια στήθηκαν στο 2ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους δασκάλους.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν όλα τα στάδια κατασκευής ενός παραδοσιακού χαρταετού από τον σκελετό, το μέτρημα και τα ζύγια έως την τελική του μορφή.

Παράλληλα οι ηλικιωμένοι αφηγήθηκαν στα παιδιά παλαιότερες τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κατασκευή χαρταετών: αλευρόκολλες, καλάμια, χαρτιά, υφάσματα.

Η συμμετοχή, η προσοχή και το χαμόγελο των παιδιών πρόδιδε τη χαρά τους για όσα έβλεπαν και άκουγαν από τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Τώρα ανυπομονούν να έρθει το πρωινό της Καθαράς Δευτέρας για να χορτάσουν το πέταγμα του χαρταετού τους συνεχίζοντας αυτή την όμορφη παράδοση.

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by