Αγία Βαρβάρα: Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-05-05 14:05:00
0 0

Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, που ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, έχουν εξεταστεί 72 άτομα, εκ των οποίων- έπειτα από τη διαδικασία του νευροψυχολογικού και ιατρικού ελέγχου- διαπιστώθηκε ότι 45 άτομα εμφανίζουν διαταραχές μνήμης, ενώ 27 άτομα δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού, έχουν ξεκινήσει οι Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης για τους ανθρώπους που εμφανίζουν ήπια γνωστική διαταραχή με στόχο την ενίσχυση των νοητικών τους λειτουργιών.

Οι ομάδες διεξάγονται από τους συντονιστές του σταθμού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Α’ ΚΑΠΗ, Καλαντζάκου 7. Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του σταθμού και ραντεβού επικοινωνήστε στο 210-5690075.

Παράλληλα ξεκίνησε Σεμινάριο Εκπαίδευσης επαγγελματιών του Δήμου που εργάζονται στην Τρίτη Ηλικία και επιστημόνων της πόλης πάνω στην άνοια και τις διαταραχές της. Το σεμινάριο θα διαρκέσει  16 ώρες και θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση των επαγγελματιών μέσα στο Σταθμό (on the job training). Το έργο υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου, από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και τη CMT Προοπτική.

 

ag.varvara_symvoyleytikos-stathmos 2.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by