Αγία Βαρβάρα: Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-03-28 13:30:00
0 0

Στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και Υπηρεσιών Υγεία που πραγματοποίησε ο Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγεία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας στο Ξενοδοχείο Divani Caravel παραβρέθηκε προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία καθώς επίσης στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει παρά τις  οικονομικές δυσκολίες της.

Επισήμανε την άμεση ανάγκη αναχαίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα δίνοντας έμφαση στην ανάγκη διεύρυνσης των προγραμμάτων που προάγουν την υγεία των παιδιών.

Επίσης τόνισε ότι προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελούν η βελτίωση του  περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν οι πολίτες και στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα προστασίας των φυσικών πόρων και της δημόσιας υγείας, η αύξηση του πρασίνου και των ανοικτών χώρων, η δημιουργία προϋποθέσεων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών μέσα στην πόλη, η βελτίωση των υπηρεσιών  εξυπηρέτησης των πολιτών και η ενίσχυση της  πρόσβασης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Εκπαίδευση, την Απασχόληση, την Υγεία, τον Πολιτισμό.

Ειδικότερα για το Σύστημα Υγείας τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αναπτυγμένες όλες τις βαθμίδες περίθαλψης από την πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια, με όλες τις δομές αποκατάστασης και βοήθειας στο σπίτι, μελετημένα κατανεμημένα στις  περιοχές της χώρας, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες, χωρίς αποκλεισμούς ή περιορισμούς, από όλους  τους πολίτες, τονίζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στη συρρίκνωση και την υπολειτουργία των υφιστάμενων δομών.

Εισηγητές επίσης υπήρξαν ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλος, η Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις Ντ. Παπαθανασοπούλου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by