Λ. Μίχος: Το Πρόγραμμά μας είναι το συμβόλαιό μας με τον κόσμο
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-05-09 15:35:00
0 0

Γέμισαν όλα τα αμφιθεατρικά καθίσματα της πλατείας του Προφήτη Ηλία την Τετάρτη,  8 Μαΐου, στις 19.00μμ,όπου ο Λάμπρος Μίχος ξανασυναντήθηκε με πλήθος κατοίκων, παρουσιάζοντας βασικά σημεία του προγράμματός του το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και για το οποίο κάλεσε τους παριστάμενους να διαβάσουν πολύ προσεκτικά αφού αυτό θα είναι το συμβόλαιο της παράταξής του  με τον λαό της Αγίας Βαρβάρας.

 

Με την άνεση και την αμεσότητα του λόγου του, ο κ. Μίχος  μαγνήτισε το κοινό του,  το οποίο παρακολουθούσε, κατανυκτικά θα έλεγε κανείς, τα θέματα που ανέλυε, σε βαθμό  που διέκοπταν με ερωτήσεις ή τον παρότρυναν να τους ενημερώσει για θέματα του ιδιαιτέρου ενδιαφέροντός τους.

 

 

Ο κ. Μίχος ανέπτυξε θέματα τα οποία αποτελούν κεντροβαρικά σημεία του προεκλογικού του προγράμματος. Μίλησε για την καθαριότητα, την οποία θα αναλάβει προσωπικά, δεσμευόμενος ότι η Αγία Βαρβάρα θα λάμψει και πάλι, την εγκληματικότητα και την ασφάλεια της πόλης, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών  από τις υπηρεσίες, τη συγκοινωνία, το μετρό,  τη δωρεάν σίτιση όλων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη λειτουργία εστιατορίου στο Δεύτερο Λύκειο και τη σύσταση  Αντιδημαρχίας Παιδιού που θα ασχολείται με τη σχολική και εξωσχολική ζωή των παιδιών, την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ, που σύμφωνα με όλες τις μελέτες δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως σε παιδιά, όπως παιδική λευχαιμία, την κοινωνική πολιτική και τη δημιουργία Γηροκομείου, τη ΒΙΟΧΡΩΜ, το ΠΑΝΘΕΟΝ κ.α.

 

Ξεκίνησε την ομιλία του από την πρόσκληση προς τον κ. Καπλάνη, εξηγώντας : «Με κατηγορούν ότι τα βάζω με τον κ. Καπλάνη. Δεν έχω απολύτως τίποτα μαζί του σε προσωπικό επίπεδο αντιθέτως  τον στήριξα πολύ για να πετύχει. Θα έλεγα μάλιστα ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Η αντίθεσή μας είναι πολιτική και αφορά μόνο στη διοίκηση της πόλης. Κι αν αναφέρομαι μόνο σ’ αυτόν και σε κανέναν άλλο είναι γιατί ο κ. Καπλάνης είναι ο δήμαρχος και ως εκ τούτου ο υπεύθυνος για την πορεία της πόλης. Γι’ αυτό άλλωστε ζήτησα μόνον από αυτόν να έρθει να μας απαντήσει σε όσα ερωτήματα έχω βάλει και μάλιστα του διεμήνυσα ότι είχε εξασφαλισμένο φιλικό, πολιτισμένο περιβάλλον για να αισθανθεί ασφαλής. Όπως κι εγώ μπορώ να πάω αν με καλέσει να μιλήσω σε δική του συγκέντρωση και να υπερασπιστώ τα όσα λέω,  με τεκμήρια.»

 Αναφέρθηκε εν συντομία στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τη δημοτική αρχή, όπως υπερτιμολογήσεις δαπανών, έργα που δεν γίνονται αλλά πληρώνονται, προμήθειες που δεν γίνονται αλλά πληρώνονται, όπως το studioηχογράφησης που πληρώθηκαν 45.000 ευρώ χωρίς να παραδοθεί  στον δήμο ο εξοπλισμός του, την έλλειψη καθαριότητας, την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών,  και άλλα πολλά: «Αυτή είναι η κατάσταση και γι’ αυτό ερχόμαστε και ζητάμε την ψήφο σας. Δεν ερχόμαστε για να αλλάξουν απλώς τα πρόσωπα στις καρέκλες. Δεν μας ενδιαφέρει να φύγουν οι άλλοι και να καθίσουμε εμείς . Αν βλέπαμε ότι όλα πήγαιναν καλά δεν θα είχαμε κανένα λόγο να κατέβουμε στις εκλογές. Αντιθέτως, θα στηρίζαμε την προσπάθεια του Δημάρχου».


Για την εγκληματικότητα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να την εξαλείψει: «αν χρειαστεί να ξενυχτήσουμε για να προστατεύσουμε τις γειτονιές θα το κάνουμε. Ακόμη και ιδιωτική αστυνομία θα προσλάβουμε για την προστασία των περιοχών που έχουν πρόβλημα, αν χρειαστεί»

 Για τη ΒΙΟΧΡΩΜ τόνισε ότι θα γίνει Ακαδημία Τεχνών με σχολές κινηματογράφου, τηλεόρασης, εμπορικό κέντρο, θέατρο, κέντρο ψυχαγωγίας, με bowling, καφετέριες, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Προβλέπεται μάλιστα να δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας. Επισήμανε επίσης ότι η ΒΙΟΧΡΩΜ μόνο από τα ενοίκια που εισπράττει ο δήμος έχει ήδη κάνει απόσβεση του ποσού αγοράς! Τόνισε δε ότι «αν ήμουν στη θέση του κ. Καπλάνη θα είχα αγοράσει και όλο το διπλανό οικόπεδο που είναι ο Σκλαβενίτης και το Praktiker»


Γνωστός ο κ. Μίχος για την έμφαση που δίνει στην παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος, με αφορμή την αξιοποίηση  της ΒΙΟΧΡΩΜ δήλωσε ότι  στο πρόγραμμα του συμπεριλαμβάνει και τη συγγραφή της ιστορίας της πόλης μας και την προβολή των πνευματικών της ανθρώπων « η πόλη μας έχει ταυτότητα διότι έχει και ιστορία και πνευματικούς ανθρώπους. Και αυτούς πρέπει να τους προβάλλουμε!»

 Συνδυάζοντας τη ΒΙΟΧΡΩΜ με το ΠΑΝΘΕΟΝ υπενθύμισε τις 40 θέσεις εργασίας που χάθηκαν με την εγκατάλειψή του, προσθέτοντας  ότι τον κατηγορούν πως έφτιαξε ένα Αναψυκτήριο που ζημίωσε τον δήμο: «Τα λένε αυτά γιατί δεν ξέρουν πώς να το ανοίξουν για να ξαναλειτουργήσει και γι’ αυτό  προσπαθούν να το απαξιώσουν. Με κατηγορούν, λοιπόν,  όλοι ότι εγώ φταίω που το έφτιαξα! Ε λοιπόν ΝΑΙ! Εγώ φταίω και επειδή εγώ φταίω, εγώ θα το ξανανοίξω γιατί ξέρω τι πρέπει να κάνω, να πάρει ξανά ζωή!»


Ένα άλλο θέμα το οποίο σχολίασε ήταν «το άθλιο, ψευδέστατο δημοσίευμα» περί λίστας LAGARDE λέγοντας: «Πρόσφατα αναρτήθηκε δόλια,  από υποψήφια δημοτική σύμβουλο, υπάλληλο της Βουλής, η οποία γνωρίζει και αυτή ότι η «λίστα» είναι ψευδής (είχε κυκλοφορήσει για πολλά πολιτικά πρόσωπα όταν ήμουν βουλευτής)  και ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής την έχει απαγορεύσει ως μη ισχύουσα, αναληθή και συκοφαντική. Παρ’ όλα αυτά το έπραξε. Αυτό είναι το ήθος και το ποιοτικό άλμα που ζητάει από τους πολίτες να κάνουν, ψηφίζοντας και αυτήν και την παράταξή της!!!!! ».

 Όσο για τον επικεφαλής της ίδιας παράταξης ο οποίος σε συνέντευξη 1-2 λεπτών σε τηλεοπτικό κανάλι ισχυρίστηκε  ότι ο κ. Μίχος άφησε έναν δήμο με 7.000.000 έλλειμμα, είπε: «Ξέρει πολύ καλά ο ίδιος, καθώς είναι οικονομολόγος, ότι αυτό είναι λογιστικό έλλειμμα, δεν είναι πραγματικό,  οφείλεται στο διπλογραφικό σύστημα που εισαγάγαμε στον δήμο και αφορά τις αποσβέσεις, δηλαδή την απώλεια αξίας της περιουσίας του δήμου από τον χρόνο, πχ οχήματα, κάθε είδους εξοπλισμός κλπ. Αυτή η απώλεια αποτιμάται και γράφεται στο παθητικό του δήμου. Κάνει λοιπόν ο κύριος ότι δεν το καταλαβαίνει, παρ’ ότι προσωπικά του το έχω εξηγήσει και παρ’ ότι γνωρίζει ότι έχουν γίνει έλεγχοι για την περίοδο της δημαρχίας μου  στα οικονομικά του δήμου και δεν λείπει ούτε σεντ.  Θα δημοσιεύσω, λοιπόν,  απάντηση τεκμηριωμένη και αν δεν ανακαλέσει θα αντιμετωπιστεί η συκοφάντησή μου με άλλον τρόπο. Διότι ο κύριος αυτός ήταν συνεργάτης μου, Αντιδήμαρχος, έφυγε- χωρίς ποτέ να κάνει καμιά καταγγελία εναντίον μου, μέχρι τότε ο δήμος για όλους ήταν πρότυπο ενώ τώρα όλοι τους αποποιούνται το παρελθόν τους- πήγε στο χωριό του να γίνει δήμαρχος και τους έλεγε: εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο, πονάω τον τόπο μου! Δυστυχώς δεν τα κατάφερε(αν και εγώ τον βοήθησα και πήγα και μίλησα στην προεκλογική κεντρική του ομιλία). Τώρα ξέχασε το χωριό του, δεν το πονάει πια  και θυμήθηκε ότι πονάει την Αγία Βαρβάρα και θέλει να την σώσει! Ήμουνα βουλευτής σε μια κολασμένη περίοδο, δήμαρχος για 15,5 χρόνια και κανείς δεν βρέθηκε να λερώσει το όνομά μου! Δεν θα με σπιλώσουν τώρα τέτοιοι χαρακτήρες!" »


Εντύπωση έκανε, επίσης,  το γεγονός ότι διεμήνυσε πως, αν  παρ’ ελπίδα, δεν έχει ο συνδυασμός του αυτονομία στις εκλογές, «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να υποχωρήσω σε εκβιασμούς ούτε να προχωρήσω σε δοσοληψίες ούτε  να παρεκκλίνω του προγράμματός μας, ακόμη κι αν μείνει ακυβέρνητος ο δήμος. Αυτό που θα κάνω είναι να ενημερώνω, κάθε φορά,  τον κόσμο για όλα και για όλους. Κι αυτό γιατί ο κόσμος  θα έχει ψηφίσει το συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα άρα αυτό  πρέπει να εφαρμοστεί και δεν έχει κανείς δικαίωμα αλλαγής του».


Έκλεισε, καταχειροκροτούμενος, ανανεώνοντας  το ραντεβού με τους κατοίκους τη Δευτέρα 13 Μαΐου στην πλατεία Αγίας Ελεούσας από την πλευρά του πεζόδρομου, στις 19.00μμ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by