Θερμοκοιτίδα υποστήριξης νέων επιχειρήσεων δημιουργείται στο Καματερό
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-03-27 09:00:00
0 0

Την χρηματοδότηση για την δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) διασφάλισε μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης/ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Οι θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων λειτουργούν ως χώροι φιλοξενίας, στήριξης και ενημέρωσης – εκπαίδευσης νέων επιχειρηματικών προσπαθειών και (προφανώς) απευθύνονται κυρίως σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία και δεν διαθέτουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για το ξεκίνημα τους.

 

Οι νέες τεχνολογίες, η πολιτιστική δημιουργία με χρήση των ψηφιακών μέσων, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού σχεδιασμού και ψηφιακής επεξεργασίας για τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα των start-ups που μπορούν να στηριχτούν μέσω της θερμοκοιτίδας.

 

Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του Δήμου θα συνεργαστεί με μια άλλη νέα δράση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού που επίσης θα χρηματοδοτηθεί από την ΟΧΕ και αποσκοπεί στην δημιουργία συνθηκών απασχόλησης των νέων από 15 έως 29 ετών.

 

Για την οργάνωση και λειτουργία της θερμοκοιτίδας θα αξιοποιηθεί η εμπειρία και τα επιτυχημένα παραδείγματα αντίστοιχων που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια κυρίως στο κέντρο της Αθήνας π.χ. το Impact Hub.

 

Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων θα στεγαστεί σε χώρους του νέου κτιρίου κοινωνικών λειτουργιών το οποίο κατασκευάζεται στο Καματερό και η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Οι χώροι του νέου κτιρίου έχουν κριθεί εξαιρετικοί για την λειτουργία της θερμοκοιτίδας από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΟΧΕ.

 

Με την λειτουργία της θερμοκοιτίδας και τις συνεργαζόμενες με αυτήν άλλες αναπτυξιακές δράσεις που χρηματοδοτεί η ΟΧΕ επιδιώκεται η δημιουργία μιας βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής στον Δήμο σε σύγχρονες κατευθύνσεις, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση στην περιοχή μέσω σταθερών και παραγωγικών θέσεων εργασίας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by