Aγ. Ανάργυροι-Καματερό: Επείγει η εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-10-22 18:50:00
0 0

Σήμερα το πρωί, λόγω της δυνατής νεροποντής και των ορμητικών ομβρίων υδάτων, γκρεμίστηκε παλαιά οικία που ήταν χτισμένη μέσα στο ρέμα της Εσχατιάς, στην περιοχή του Καματερού.

Η συγκεκριμένη οικία είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα χωρίς οικοδομική  άδεια.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων–Καματερού είχαν επισημάνει τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η ως άνω οικία και είχαν ζητήσει να εκτελεστούν στο σημείο αυτό του ρέματος εργασίες υποστήλωσης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς ο Δήμος δεν έχει την σχετική αρμοδιότητα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που και σήμερα προκλήθηκαν στην περιοχή του Καματερού και ιδιαίτερα στις λεωφόρους Φυλής και Δημοκρατίας θα αντιμετωπιστούν μόνιμα μόνον με την κατασκευή των στομίων παροχέτευσης ομβρίων υδάτων των παράπλευρων ρεμάτων και του οδικού δικτύου  στον κεντρικό αγωγό ομβρίων που ήδη ολοκληρώνεται στο ρέμα της Εσχατιάς. Ο Δήμος μας έχει τονίσει την ανάγκη το έργο αυτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος να υλοποιηθεί άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Επίσης επείγει

• η συνολική διευθέτηση των ρεμάτων της λεκάνης του Καματερού και

• η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων κάτω από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, ο οποίος θα δίνει διέξοδο στα όμβρια όλης της περιοχής από τις Αχαρνές μέχρι τους Αγίους Αναργύρους.

Έργα που έχουμε ζητήσει με συνεχή έγγραφα και επιστολές μας τα τελευταία χρόνια από όλους τους αρμόδιους φορείς. Χαρακτηριστικά, πριν δυο χρόνια ζητούσαμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος της πλημμύρας από το Καματερό. Η καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων αυτών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχει σαν αποτέλεσμα τα συνεχή προβλήματα, ζημιές και καταστροφές περιουσιών συμπολιτών μας. Η υπομονή της πόλης, του Δήμου και των κατοίκων έχει πλέον, μετά και τις σημερινές πλημμύρες, εξαντληθεί.

Ζητάμε από την Πολιτεία:

1. Να δοθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος η κατασκευή των στομίων παροχέτευσης των παράπλευρων ρεμάτων και του οδικού δικτύου του Καματερού στο έργο της Εσχατιάς.

2. Να δοθεί για δημοπράτηση η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων της Λ. Δημοκρατίας.

3. Να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η μελέτη για τα παράπλευρα ρέματα και τα όμβρια της λεκάνης του Καματερού (που αφορά και τις περιοχές Γεροβουνού και Άτταλου).

4. Να δοθεί τελική λύση για τα πρανή του Κηφισού.

5. Να δοθεί ειδικό κονδύλι για τα σχολεία.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by