Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Βιωματική εκπαίδευση για την φιλοζωική δράση στα δημοτικά σχολεία
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-08 13:40:00
0 0

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τα θέματα της πόλης, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ξεκίνησε την Παρασκευή 05/05/2017 σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης με θέμα «Βοηθάμε τα Ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό». Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου, Μαρίας Παπαναγιωτάκη και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες παρουσιάσεις σε αντίστοιχα σχολεία του Δήμου ενώ σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων προγραμματίζονται οι ημερομηνίες και για τις επερχόμενες παρουσιάσεις.

 

Οι παρουσιάσεις διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα κατοικίδια ζώα, ωστόσο περισσότερη έμφαση δίνεται στα αδέσποτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επίσης, παρουσιάζεται το πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος για τη διαχείριση του θέματος καθώς και οι δράσεις που προγραμματίζονται. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα των ζώων και την προστασία τους και, τέλος, ο εκπαιδευτής ζώων πραγματοποιεί βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση.

 

“Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να αναπτυχθεί μια νέα, υγιής και υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα και αυτό πρέπει να ξεκινά από το σχολείο με τη σωστή ενημέρωση” εξηγεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Παπαναγιωτάκη Μαρία.

 

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού ήταν ο πρώτος στη Δυτική Αθήνα που υλοποίησε μια τέτοια πρωτοβουλία. Ο Δήμος μας υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, η δράση αυτή σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικούς για τη συνέχισή της.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by