Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Καταγγελία για αυθαιρεσίες του Δήμου Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-03-14 13:00:00
0 0

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα:

 

“Αποτελεί πάγια θέση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού η υπεράσπιση της φυσιογνωμίας, του χαρακτήρα και της λειτουργικότητας του Πάρκου ως ενιαίου χώρου που ανήκει στους πολίτες.

 

Ως  Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πέρα από τη συμμετοχή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, με καθημερινές παρεμβάσεις μας συνδράμουμε σε ότι μας ζητηθεί από τον Φορέα για την συντήρηση και βελτίωση της εικόνας του Πάρκου (αποκομιδή απορριμμάτων, τρακτέρ και άλλα μηχανήματα, συντήρηση εγκαταστάσεων, προσωπικό κλπ).

 

Με την διαβούλευση του Φορέα με τον Δήμο Ιλίου ήρθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις. Ζητάμε και θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο αυτές οι αποφάσεις να δράσουν προσθετικά στην περιφρούρηση και ανάπτυξη του Πάρκου.

 

Καλούμε λοιπόν τον Φορέα Διαχείρισης:


1.Να μην προβεί σε καμία νέα παραχώρηση χρήσης γης.

2. Ο υφιστάμενος αθλητικός χώρος (γηπέδο ποδοσφαίρου) που χρόνια τώρα χρησιμοποιείται από τον Δήμο Ιλίου  να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους συλλόγους του Δήμου Ιλίου αλλά κατόπιν συμφωνίας με τον Φορέα για τους όρους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Φορέα. Όλος ο υπόλοιπος πλησίον χώρος να δενδροφυτευθεί.

3. Η είσοδος από την οδό Ελευσινίων Μυστηρίων αποτελεί αυθαίρετη κατασκευή καθώς δεν προβλέπεται από κανένα σχέδιο και πρέπει άμεσα να κλείσει. Η πρόσβαση να γίνεται από την υπάρχουσα νότια πύλη της Λ. Χασιάς.

4. Καμιά σκέψη για δημιουργία Πράσινου Σημείου εντός του Πάρκου.

5. Να απομακρυνθούν όσες εγκαταστάσεις καταπατούν κοινόχρηστους χώρους του Πάρκου (αμαξοστάσιο) σε χρονοδιάγραμμα που πρέπει να προσδιοριστεί άμεσα.

6. Καμιά εκδήλωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο που παράνομα διαμορφώθηκε από τον Δήμο Ιλίου και για τον οποίο το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει υποβάλλει μήνυση στο Δήμο.

7. Ο χώρος φυτωρίου στο Πάρκο που σήμερα έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ιλίου να αποδοθεί για χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο κάτοικο και στους όμορους Δήμους.

 

Επίσης αποφασίζουμε ότι:

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναθέτει σε νομικούς τη διεκδίκηση της αλλαγής των διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου, επί της Λ. Φυλής

 

Ζητάμε:

 

από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης που μετέχουν στο ΔΣ του Φορέα  να φέρουν το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου μας στον Φορέα Διαχείρισης.

 

Στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με το Ν. 4414/2016 αλλά το κυριότερο με την για πρώτη φορά από την δημιουργία του σταθερή μηνιαία χρηματοδότηση, οι όμοροι Δήμοι πρέπει να σταθούν συμπαραστάτες και να συνδράμουν με όποια βοήθεια ζητηθεί από τον Φορέα προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής”.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by