Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Φιλοζωική δράση και προστασία του περιβάλλοντος
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-05-14 13:15:00
0 0

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για την ανάπτυξη της φιλοζωικής δράσης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στην πόλη, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ξεκίνησε από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 σειρά διαλέξεων με θέμα «Μαθαίνουμε για το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα στην πόλη μας» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία, εθελοντές - κτηνιάτρους και εκπαιδευτή ζώων, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Μαρίας Παπαναγιωτάκη και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου, μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί ομιλίες σε 4 Δημοτικά σχολεία, ενώ σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων προγραμματίζονται οι ημερομηνίες και για τις επερχόμενες παρουσιάσεις.

 

Στον πίνακα που ακολουθεί, αναφέρονται τα σχολεία και ο αριθμός μαθητών που έχουν παρακολουθήσει τις ομιλίες μέχρι στιγμής:

 

Α/Α

Σχολείο

Αριθμός Μαθητών

 

1

6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

65

 

2

7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού

58

 

3

7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

40

 

4

2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού

82

 

Σύνολο Μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέχρι 07/05/2015

245

 

 

Οι παρουσιάσεις διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό με θέμα το φυσικό περιβάλλον των πόλεων και τα ζώα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα αδέσποτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, οι κτηνίατροι ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα του περιβάλλοντος και των ζώων και, τέλος, ακολουθεί ο εκπαιδευτής ζώων ο οποίος πραγματοποιεί βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση.

 

“Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να αναπτυχθεί μια νέα, υγιής και υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα και αυτό πρέπει να ξεκινά από το σχολείο με τη σωστή ενημέρωση” εξηγεί η Αντιδήμαρχος κα Παπαναγιωτάκη.

 

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πρόγραμμα οργανώνεται σε Δήμο της Δυτικής Αθήνας.

 

ag.anargyroi_filozoia-2.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by