Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Παρουσίαση των έργων του ζωγράφου–αγγειογράφου Δημήτρη Σταθόπουλου
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-05-19 09:25:00
0 0

Στις 18 Μαΐου, σε όλο τον κόσμο γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούσαν στη διατήρηση της πολιτιστικής  κληρονομιάς.

Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums ICOM) επέλεξε το θέμα "Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία", επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα• μια κοινωνία με προοπτικές.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με τον κ. Σταθόπουλο Δημήτρη ζωγράφο-αγγειογράφο χρηστικών αντικειμένων "κατ´όψιν και καθ' ύλην", διοργάνωσε παρουσίαση των έργων του στο 6ο Δημ.Σχολείο Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2015.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Σταθόπουλος προέβαλλε τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του έργου του, δίνοντας έμφαση στην αρχαία ελληνική παράδοση.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από αγγεία,αμφορείς,κρατήρες,ψυκτήρες,ασκούς,κάνθαρους κ.α. χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα.

Ένας μοναδικός και εξαίρετος καλλιτέχνης στην εποχή μας που προσπαθεί να ξυπνήσει μνήμες και να αναβιώσει καταστάσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι κατασκευάζει τα γνήσια αντίγραφα των αγγείων-εκθεμάτων των μουσείων μας όπως της Ακρόπολης, της Βεργίνας και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by