Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Συμμετοχή του Δήμου σε διήμερο Διεθνές Συνέδριο
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-23 13:05:00
0 0

Σε διήμερο Διεθνές  Συνέδριο με θέμα “Το μέλλον της Πολυγλωσσικής Πόλης” που συνδιοργανώθηκε από το London School of Economics and Political Science και το Languages Company στο Λονδίνο συμμετείχε  ο Δήμος  Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο «Languages in Urban Communities – Integration and Diversity for Europe (LUCIDE)» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

 

Το LUCIDE είναι ένα ερευνητικό έργο που σκοπεύει στη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων με άξονα την πολυγλωσσία και την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών  στους  τομείς  της εκπαίδευσης, του Δημοσίου Τομέα, της οικονομίας, κλπ.

 

 

Τα μέλη της Ομάδας Έργου του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού που συμμετείχαν στο συνέδριο, παρουσίασαν  έρευνα, την οποία εκπόνησαν στα πλαίσια του  LUCIDE. Στην συγκεκριμένη έρευνα καταγράφηκε η κατάσταση αναφορικά με την πολυγλωσσία-πολυπολιτισμικότητα στην πόλη και  την πολιτική που ακολουθείται από το Δήμο τόσο ως προς την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους αλλοδαπούς-μετανάστες , όσο και ως προς τη  διευκόλυνσή τους στην καθημερινότητα. Στο δίκτυο συμμετείχαν 14 φορείς από Ε.Ε., μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αγίων και δυο από Τρίτες Χώρες.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.urbanlanguages.eu.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by