Άμεση πληρωμή εργαζομένων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Ανάργυρων-Καματερού
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-06-25 15:00:00
0 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Ανάργυρων-Καματερού, με σχετική του ανακοίνωση αναφέρει πως την Τρίτη 16/6/20, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, μαζί με εκπρόσωπο των μουσικών που εργάζονται στο ωδείο Αγίων Αναργύρων & Καματερού, με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

 

Κατά τη συνάντηση απαιτήθηκε από τη δημοτική αρχή η άμεση, πληρωμή των μουσικών για τον μήνα Απρίλη και Μάιο, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 84/13-4-20, αρ.31 και στο  οποίο γίνεται ειδική αναφορά για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων στους ΟΤΑ α΄& β΄βαθμού, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις μίσθωσης έργου, σε υπηρεσίες όπου έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, όπως οι υπηρεσίες Αθλητισμού και Πολιτισμού.

 

Επιπλέον ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να λάβει σοβαρά υπόψη της το γεγονός ότι εφόσον οι εν λόγω εργαζόμενοι, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν ούτε καν  το Έκτακτο  Ειδικό Βοήθημα που προβλέπεται, έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε δραματική οικονομική κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, δήλωσαν πρόθυμοι να εργαστούν σε υπηρεσίες του δήμου που κρίνονταν αναγκαίο λόγω της έκτακτης κατάστασης.

 

Το διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε πως οι εργαζόμενοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία εργάζονται σχεδόν 2 δεκαετίες διδάσκοντας  μουσική παιδεία και πολιτισμό στα παιδιά του λαού της περιοχής, προσφορά με ιδιαίτερη σημασία στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε όλοι μας, γι αυτό και η δημοτική αρχή έχει καθήκον να τους αντιμετωπίσει ως εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας τους την μισθοδοσία τους ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

 

Αντί όλων αυτών, τα επιχειρήματα που εκφράστηκαν από τη δημοτική αρχή, μέσω των παραπάνω εκπροσώπων της, ήταν ότι: “δεν είναι μόνο αυτοί, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι και απλήρωτοι”, “ δεν υπάρχουν χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό”, “επικοινωνήσαμε με την επιθεώρηση εργασίας και δεν δικαιούνται να πληρωθούν”, “ήξεραν τι συμβάσεις υπέγραφαν, αφού εργάζονται  ως εργολάβοι που έχουν αναλάβει συγκεκριμένο έργο”, ενώ ταυτόχρονα ανέθεταν την ευθύνη στις υπηρεσίες του δήμου.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων δηλώνει στους συναδέλφους του, ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται μαχητικά κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους, ακόμα και αν έχουν να αντιμετωπίσουν την κλειστή πόρτα του δημάρχου ή την εκδίωξη του Δ.Σ από το γραφείο του, όπως έγινε κατά την τελευταία  συνάντηση, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση του.

 

Κάνουν ξεκάθαρο στη δημοτική αρχή τα παρακάτω: «Ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο, θα υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις,  κάθε δικαίωμα όλων των εργαζομένων του δήμου, δεν θα “μασάμε τα λόγια μας” και θα μας βρίσκουν μπροστά τους, βάζοντας σοβαρά εμπόδια μέσα από τη συλλογική μας δράση σε όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους.

 

Τους θυμίζουμε δε, πως οι δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, όμως η σταθερή  κινητήριος δύναμη για τη λειτουργία του δήμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού της περιοχής ,είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απέδειξαν ότι ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες της Πανδημίας, μπήκαν μπροστά, αψηφώντας τον κίνδυνο, διατηρώντας την πόλη και  τα σχολεία των παιδιών μας καθαρά,  εξασφαλίζοντας το καθημερινό φαγητό, τα φάρμακα και τα απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση, εκατοντάδων κατοίκων, με προτεραιότητα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ  ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by