Διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων - Καματερού για τις συγκοινωνίες
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-02-08 18:00:00
0 0

Εξαμελής επιτροπή κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων συναντήθηκε σε προγραμματισμένου ραντεβού, την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Αναστάσιο Ταστάνη, προκειμένου να συζητηθούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

 

Στη συνάντηση, έγινε έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης των Δυτικών στην μετακίνησή τους με τα λεωφορεία, τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, τις εξαντλητικές αναμονές, την περικοπή των δρομολογίων, την έλλειψη σύνδεσης με τα μέσα σταθερής τροχιάς (προαστιακός σιδηρόδρομος), αλλά και τη σχεδόν παντελή έλλειψη συγκοινωνίας σε γειτονιές όπως το Γεροβουνό και η Ανάκασα.

 

Παράλληλα, έγινε λόγος και για την άθλια κατάσταση των λεωφορείων.

 

Τέλος, επισημάνθηκε και η έλλειψη υποδομών, στεγάστρων, παγκακιών και φωτισμού στις στάσεις και στο τέρμα των λεωφορειογραμμών (ιδιαίτερα στο απομακρυσμένο τέρμα στην Αγίου Νικολάου).

 

Από την συζήτηση φάνηκε ολοκάθαρα η ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής, που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς ενώ υπάρχουν 1400 αυτοκίνητα στο στόλο του ΟΑΣΑ προγραμματίζονται μόνον τα 1000 και από αυτά περίπου τα 900 καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν.

 

Βασική αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού, οδηγών και τεχνικών, οι οποίοι είναι αναγκαίοι προκειμένου να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια τα 1400 οχήματα. Συγκεκριμένα χρειάζονται 640  οδηγοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.

 

Το μόνον που διαβεβαίωσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ ότι μέσα στα υπάρχοντα στενά πλαίσια θα υπάρξει ένας επανασχεδιασμός των δρομολογίων ώστε οι υπάρχουσες λεωφορειογραμμές να φτάνουν ως τα μέσα σταθερής τροχιάς και ιδιαίτερα τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Νέες λεωφορειογραμμές δεν είναι δυνατόν να υποστηριχτούν λόγω της έλλειψης οχημάτων και οδηγών.

 

Επίσης δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθεί το δρομολόγιο της γραμμής 701, το οποίο είχε διαταραχτεί, εξαιτίας των πρόσφατων  επιθέσεων εναντίον οδηγών.

 

Η περίπτωση της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη του Δήμου επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του, επομένως εγκυμονεί τον κίνδυνο της ανταποδοτικότητας και δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους οι οποίοι, σ’ αυτήν την περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν επί πλέον τις μεταφορές τους.

 

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι οι προτάσεις του ΟΑΣΑ ανακουφίζουν ελάχιστα τις συγκοινωνιακές ανάγκες των δημοτών της περιοχής. Τονίζουν, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες και ο αγώνας θα συνεχιστεί και απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δυσχερή κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by