Ν. Σαράντης: Το Πάρκο ούτε απεμπολείται ούτε κατακερματίζεται
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-03-30 14:55:00
0 0

Δήλωση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκου Σαράντη, για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»:

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου και περιπάτου στη Δυτική Αθήνα και σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Η Αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια για την προστασία και για την ακεραιότητα του.

Καλούμε λοιπόν όλους να αντιληφθούν ότι το Πάρκο ούτε απεμπολείται ούτε κατακερματίζεται. Η ενότητα του χώρου και η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτόν είναι η μεγάλη εγγύηση για την προστασία του και για την εκπλήρωση του σκοπού του.

Η χάραξη διαχωριστικών γραμμών και διοικητικών ορίων στο εσωτερικό του Πάρκου Τρίτση δεν εξυπηρετεί σε τίποτε. Γιατί το Πάρκο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και δι αυτού στους κατοίκους της Αθήνας και έτσι θα συνεχίσει.

Ζητάμε να διερευνηθούν όλες οι πιθανές καταπατήσεις χώρων του Πάρκου και να προσδιοριστεί πλήρως η έκταση και τα όρια του. Επίσης, να εξεταστούν όλες οι απαιτήσεις που έχει το Πάρκο προς τρίτους από την εκμετάλλευση χώρων του ώστε να αυξηθούν οι πόροι για τη συντήρηση του.

Επισημαίνουμε ότι οι συνεχείς δηλώσεις και αποφάσεις του όμορου Δήμου Ιλίου με τις οποίες διεκδικείται η ιδιοκτησία τμημάτων του Πάρκου δεν συμβάλλουν θετικά, γιατί θέτουν εκ των πραγμάτων ζήτημα κατακερματισμού του χώρου  ή ιδιοποίησης του από έναν μόνον από τους συνορεύοντες με το Πάρκο Δήμους. Κάτι που αντιφάσκει με την υπερτοπική σημασία του Πάρκου και με τους σκοπούς της δημιουργίας του.

Η Πολιτεία οφείλει να απαλλάξει άμεσα το Πάρκο Τρίτσης από χρέη του παρελθόντος, τα οποία άλλωστε βαρύνουν τους φορείς που το διαχειρίζονταν για λογαριασμό της κεντρικής κυβέρνησης. Και να αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Πάρκου ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του πλούσιου οικοσυστήματος του.

Η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας  θα συνεχίσει συλλογικά να συμβάλλει στην προστασία και λειτουργία του ενιαίου Πάρκου Τρίτσης,  σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, τον Δεύτερο Βαθμό Αυτοδιοίκησης και κάθε επιστημονικό και περιβαλλοντικό φορέα που ενδιαφέρεται έμπρακτα για το Πάρκο.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by