Οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Ιλίου και Αγ. Αναργύρων ζητούν δημιουργία Κέντρου Υγείας για τον κορωνοϊό
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-04-02 15:10:00
0 0

Την ένταξη ενός Κέντρου Υγείας που θα καλύπτει τρεις δήμους της Αττικής, στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού covid-19, ζητούν οι δήμαρχοι Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, με κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας.

 

Όπως αναφέρουν ο συνολικός πληθυσμός των τριών δήμων ανέρχεται στους 250.000 με 300.000 κατοίκους και το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας στην περιοχή θα σχετίζεται με την έγκαιρη διάγνωση και παροχή οδηγιών για τον κορωνοϊό.

 

«Αποτελεί για εμάς κοινή αναγκαιότητα και πράξη υψίστης σπουδαιότητας να σας παρακαλέσουμε να εντάξετε στο γενικότερο σχεδιασμό σας για την αντιμετώπιση του COVID-19 στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη Μονάδα Υγείας Αγίων Αναργύρων (Μπίμπιζα 18, Ίλιον). Με τη συστράτευσή μας αυτή, ενισχύοντας και πλαισιώνοντας κεντρικές δράσεις, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει και μεγέθυνση των επιδιωκόμενων επιθυμητών αποτελεσμάτων τόσο για την αναχαίτηση της εξάπλωσης του ιού όσο και για την ενίσχυση και επικουρία του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, το οποίο οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε από πιθανή κατάρρευση», αναφέρεται στη σχετική επιστολή και παρακάτω τονίζεται μεταξύ άλλων πως «...γίνεται κατανοητό ότι με την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας αυτής θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει άμεση και ταχεία  πρόσβαση και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε παροχές υγείας που θα αφορούν τον COVID-19 (ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων με τη λήψη δειγμάτων, παροχή οδηγιών για κατ' οίκον αντιμετώπιση της νόσου κ.λπ.)».

 

Και η επιστολή των τριών δημάρχων προσθέτει: «Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει, οι υπηρεσίες τις οποίες θα παρέχει, η διασύνδεσή του με νοσοκομείο αναφοράς και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για τη μετατροπή της Μονάδας σε Κέντρο Αναφοράς  θα καθορισθούν, όπως είναι αυτονόητο, από τις υπηρεσίες σας».

 

Στο τέλος τονίζεται πως αν για τον οποιονδήποτε λόγο το αίτημα δεν σταθεί δυνατόν να εφαρμοστεί, οι δήμοι παραμένουν στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για οποιαδήποτε άλλη ανάληψη πρωτοβουλίας.

 

koronoios_epistoli-ilioy-petroypolis-ag.anargyron.JPG

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by