Σίγουρη η εκλογή του Ν. Σαράντη στην Προεδρεία της ΠΕΔ Αττικής
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-09-26 14:00:00
0 0

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής, καθιστούν βέβαιη την εκλογή του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκου Σαράντη στο αξίωμα του Προέδρου.

Ένα γεγονός που είναι σίγουρα σημαντικό για τη Δυτική Αθήνα, αντικαθιστώντας στην Προεδρία τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγγεγραμμένοι: 300, Ψήφισαν: 295, Λευκά:1, Άκυρα: 1, 'Έγκυρα: 293. 'Ελαβαν: - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑΣΟΚ) : 122 ψήφους και 10 έδρες.

- ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΝΔ) : 111 ψήφους και 9 έδρες.

- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (Δημοκρατική Αριστερά): 22 ψήφους και 2 έδρες.

- ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΚΚΕ): 21 ψήφους και 2 έδρες.

- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) : 17 ψήφους και 2 έδρες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Σαράντης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της Αττικής που ανέδειξαν το Αυτοδιοικητικό Κίνημα πρώτη δύναμη στη νέα Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία αλλά και για μια μεγάλη ευθύνη την οποία όλοι συναισθανόμαστε πλήρως.

Θα επιδιώξουμε άμεσα τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ σε όργανο, με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις και τη συμφωνία σε αξίες και αρχές που έχουν ήδη καταγραφεί και στις Δημοτικές Εκλογές και κατά τις εργασίες του Συνεδρίου της ΠΕΔΑ.

Ως νέο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ έχουμε πολλαπλά και σημαντικά καθήκοντα. Να επεξεργαστούμε την υπάρχουσα εμπειρία από την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», να στηρίξουμε τους Δήμους στην υλοποίηση των νέων θεσμών, να προτείνουμε τις όποιες αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις στη νομοθεσία.

Προτεραιότητα μας επίσης είναι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της και την ομαλή ανάληψη των νέων αρμοδιοτήτων της.

Θέλω στο σημείο αυτό να εκφράσω την κοινή έκκληση των Δημάρχων, όπως ακούστηκε και στο Συνέδριο μας που μόλις ολοκληρώθηκε, για την στήριξη από την κεντρική εξουσία των κοινωνικών δράσεων και λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης, που τόσο επίκαιρες και αναγκαίες είναι μέσα στη σημερινή δυσχερή κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Τέλος, να επαναλάβω τη δημόσια δέσμευση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για την άσκηση σε όλα τα επίπεδα μιας πολιτικής πρακτικής με χαρακτηριστικά τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία, τη συμμετοχή των πολιτών, έτσι ώστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by