Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά της Δυτικής Αθήνας
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-11-24 13:45:00
0 0

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και με θέμα τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα που άπτονται της ευθύνης του Υπουργείου.

Στη συνάντηση  που διεξήχθη σε θετικό κλίμα μετείχαν ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπο.Με.Δι. Γιώργος Δέδες, ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, οι Δήμαρχοι των περιοχών των οποίων αναφέρονται τα έργα, Νίκος Σαράντης του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Νίκος Ζενέτος του δήμου Ιλίου, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών.

Τα έργα που συζητήθηκαν και έλαβαν επείγοντα χαρακτήρα ήταν:

• Το έργο της άμεσης αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού ύψους 6.500.000€ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί άμεσα από το Υπο.Με.Δι.

• Η οριστική λύση του προβλήματος με διεύρυνση της διατομής του Κηφισού μελετάται και θα κατασκευαστεί από το Υπο.Με.Δι.

• Τα προβλήματα στη παραρεμάτια περιοχή της Εσχατιάς θα αντιμετωπιστούν με συμπληρωματική σύμβαση ύψους 9.500.000€ από το Υπο.Με.Δι.

• Το έργο του ρέματος της Φλέβας, θα χρηματοδοτηθεί από το Υπο.Με.Δι. με το ποσό των 6.000.000€.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Τζόκας τόνισε ότι τα έργα αυτά που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν μεγάλη καθυστέρηση, χρήζουν άμεσης προτεραιότητας από την Πολιτεία. Στα πλαίσια αυτά και εφόσον ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μιας νέας ενδεχόμενης πλημμύρας, θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα.

Ο Δήμαρχος Ιλίου φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Η δρομολόγηση των έργων αυτών είναι μείζονος σημασίας για τη συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας του Δήμου μας, την υλοποίηση των οποίων είχαμε κατ’ επανάληψη ζητήσει. Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή τους».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by