To 1o σχολείο πανελλαδικά με «έξυπνο φωτισμό» βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-10-19 16:05:00
0 0

Μία ρηξικέλευθη και πρωτοποριακή πρόταση έρχεται από τους Αγίους Αναργύρους. Το πρώτο σχολείο με έξυπνο φωτισμό πανελλαδικά βρίσκεται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού και αποτελεί πρωτοβουλία της διοίκησης Τσίρμπα.

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού δεν έχει κρύψει ποτέ την διάθεσή του για «πράσινες» δράσεις με κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας. Η πιο πρόσφατη είναι ο «έξυπνος» φωτισμός που τοποθετήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, που φιλοξενεί και το Εσπερινό Λύκειο και εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των σχολείων της πόλης.

 

Η υλοποίηση του έργου γίνεται πιλοτικά, χρησιμοποιώντας φώτα υψηλής ποιότητας, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ηλεκτροφωτισμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του φωτός και τη φωτεινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Η αναβάθμιση της ποιότητας φωτισμού πραγματοποιήθηκε με χρήση φωτιστικών LED υψηλής απόδοσης και νέας τεχνολογίας σε ολόκληρη την εγκατάσταση. Οι αίθουσες και οι εξωτερικοί χώροι εξοπλίστηκαν με ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι λειτουργούν όλο το 24ωρο και ελέγχουν τη λειτουργία του φωτισμού μόνο όταν είναι απαραίτητο.

 

Παράλληλα τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ρυθμίζουν τη λειτουργία τους «έξυπνα», εξασφαλίζοντας συγκεκριμένη ποσότητα και ποιότητα φωτός για τους μαθητές που επιτυγχάνεται μέσα από live φωτομέτρηση που πραγματοποιείται συνεχώς στην αίθουσα. Έτσι εξασφαλίζεται η οπτική άνεση των μαθητών, η ανέπαφη λειτουργία έναυσης και σβέσης των φωτιστικών, ενισχύοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς την επαφή με διακόπτες στις αίθουσες διδασκαλίας και στους χώρους υγιεινής, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας.

 

Επιπλέον με τη χρήση εξελιγμένων έξυπνων λαμπτήρων LED στους κοινόχρηστους χώρους, αυξάνεται η φωτεινότητα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα η χρήση ανθεκτικότερων υλικών εξασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο, ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος στο 60%.

 

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά με το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων στο οποίο τοποθετήθηκε η νέα τεχνολογία του «έξυπνου» φωτισμού: «Με τη λειτουργία του έργου, στόχος είναι αφενός να παρέχουμε ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και αφετέρου να αποκομίσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την ποιότητα του φωτισμού όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by