Αιγάλεω: Εγκαίνια Παιγνιοθήκης
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-15 19:20:00
0 0

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης εγκαινίασε την Παιγνιοθήκη Αιγάλεω, που θα λειτουργεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην 2ου Λυκείου στη οδό Θηβών 250.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, τόνισε τη σημασία του θεσμού και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Στέλιος Βασιλειάδης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την στήριξή τους και τους μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω, οι οποίοι δώρισαν έναν φορητό υπολογιστή που ανακατασκεύασαν οι ίδιοι.

 

aigaleo-paigniothiki-2.JPG

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος, Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω νέα εποχή»,  Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου και Γιάννης Αγαπίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, Δέσποινα Γιαμώδη, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, Δώρα Δεδεσκή, ο Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, Ιωάννης Μπίστας, η Υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης του Δήμου Κερατσινίου, Ματίνα Τοτσάνη, ο Διευθυντής του 1ου Εσπερινού Λυκείου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, Παναγιώτης Σακελλαρίου, η Διευθύντρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αιγάλεω, Ελπίδα Τσουκιά.

Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, όπου παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα. Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους. Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι μέλος της I.T.L.A. (Διεθνής Οργάνωση Παιγνιοθηκών). Βασικός σκοπός της είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Διοργανώνει σεμινάρια για την επιμόρφωση των εθελοντών, επιστημονικές ημερίδες και παιδότοπους σε διάφορες γειτονιές.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by