Αιγάλεω: Εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-10-03 14:40:00
0 0

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Αιγάλεω, διοργάνωσε μια εκδήλωση για να τιμήσει τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και τον γιατρό της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαρίνο.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, μετά από ένα ζεστό χαιρετισμό και αναδρομή στην πορεία και τις επιτυχίες του Σπύρου Γιαννιώτη, απένειμε τιμητικές πλακέτες.

 

Birbas_Gianniotis.jpeg

Ακολούθησε βίντεο με την κατάκτηση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στην συνέχεια ο δημοσιογράφος Φώντας Χήτας, μίλησε για την ζωή του Ολυμπιονίκη και τον τρόπο που συνδέθηκε με τον προπονητή του.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Σπύρος Γιαννιώτης περιέγραψε την πορεία του από την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Ο προπονητής του Νίκος Γέμελος αναφέρθηκε στην σχέση του με τον αθλητή και πως κατάφερε να γίνει Ολυμπιονίκης στα 36 του χρόνια.

Τέλος, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιώργος Μαρίνος έκανε λόγο για την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση όσων αθλούνται και ιδιαιτέρως όσων ασχολούνται με την κολύμβηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπασία Αρετάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω Νέα Εποχή» Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μάκης Ζάχαρης, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου. Την Κολυμβητική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν, ο ταμίας Ηλίας Ξιάρχος, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χριστόδουλος Χούμας και Νίκος Κραουνάκης καθώς και οι κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης Αιγάλεω Α.Ο., Ολυμπιάδα 73, Γυμναστικός Σύλλογος Αιγάλεω.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος του Αιγάλεω

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε το θρησκευτικό μνημόσυνο τιμής και μνήμης, για τα θύματα του ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αιγάλεω. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.

 

aigaleo_epimnimosyni-deisi.jpeg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, εκπρόσωποι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», της «Ένωσης Κεντρώων», η Πρόεδρος Ασπασία Αρετάκη και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής» Ιωάννης Μπαλατσούρας, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Στη συνέχεια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, με ομιλίες από το Δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, την Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω, Δήμητρα Κορμπά και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Γιάννη Μαύρο.

Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αιγάλεω

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αιγάλεω, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

 

Birbas_Fotioy.jpeg

Η κα Φωτίου στις δηλώσεις της, τόνισε ότι παρατηρείται επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Εκτίμησε δε ότι τα 250 Κέντρα Κοινότητας θα έχουν λειτουργήσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα αποτελέσουν ένα από τα νευραλγικά κύτταρα της προνοιακής πολιτικής του κάθε δήμου. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι, από τον Οκτώβριο και μετά θα διατίθενται καθημερινά στο δήμο Αιγάλεω 1.500 σχολικά γεύματα.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, χάρισε στην κα Φωτίου το αναμνηστικό με το σήμα της πόλης και χαρακτήρισε τα Κέντρα Κοινότητας ως μία σημαντική πρωτοβουλία, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος συνδέεται απευθείας με την τοπική αυτοδιοίκηση σε κοινές βάσεις δεδομένων και στο σχεδιασμό και την εκπόνηση κοινών πολιτικών. Αναφερόμενος στα Κέντρα Κοινότητας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για δομές υποστήριξης των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα είναι και δομές διασύνδεσης των δήμων με τις τοπικές κοινωνίες και δομές. Από την άλλη πλευρά, είναι και μία καθαρή σχέση με το κράτος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Κέντρο Κοινότητας ξεκίνησε τη λειτουργία του στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος), στις 8 Μαΐου 2017 και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου είχε 1244 επισκέψεις, ενέγραψε 1020 ωφελούμενους και πραγματοποιήθηκαν 46 ψυχολογικές συνεδρίες.

Το κέντρο παρέχει στον πολίτη τη δυνατότητα  -με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του- να ενημερώνεται καθημερινά 08:00-16:00, από το επιστημονικό προσωπικό, για τα επιδόματα, τις δυνατότητες εργασίας και τα δικαιώματά του, τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, καθώς και  για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα, κ.ά..

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 53 19 653 και 210 56 97 443

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by