Αιγάλεω: Επέκταση ηλεκτρικού δικτύου και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-03-10 09:15:00
0 0

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 9η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ενέκρινε ακόμη  ένα  σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα.

 

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω  για την κατασκευή του έργου   με τίτλο:

 

«Επέκταση ηλεκτρικού δικτύου και αντικατάσταση φωτιστικών  σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στο Αιγάλεω»,  συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ.

 

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου με τη βελτίωση της λειτουργικότητας της Ιεράς Οδού στα όρια του Δήμου Αιγάλεω. Ειδικότερα  σκοπός του έργου είναι:

 

α) η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μέσω της ανάδειξης, προβολής και αξιοποίησης της Ιεράς Οδού (στα διοικητικά όρια του Δήμου Αιγάλεω)

β) η εξοικονόμηση ενέργειας που αποτελεί μια από τις κύριες επιδιώξεις σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ) η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων που αναμένεται να ξεπεράσει το 50% μέσω των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Τα χαρακτηριστικά του έργου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της  τεχνικής μελέτης είναι τα ακόλουθα:

 

-       Αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού της Ιεράς οδού σε όλο της το μήκος εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω.

-       Εγκατάσταση υπόγειων γραμμών στο τμήμα από την Λ. Κηφισού έως την οδό Αγίας Άννης, όπου το δίκτυο βρίσκεται αμφίπλευρα στα πεζοδρόμια της Ιερά Οδού και όχι στην νησίδα της όπως σε όλο το άλλο μήκος της.

-       Τοποθέτηση νέων ιστών με φωτιστικά  σε θέσεις που υπήρχαν ιστοί και έχουν καταργηθεί για οποιοδήποτε λόγο, ώστε να ολοκληρωθεί και συμπληρωθεί ο αριθμός των φωτιστικών σωμάτων που απαιτούνται για τον έντεχνο και σύμμετρο φωτισμό μια κεντρικής οδού πόλης όπως είναι η Ιερά Οδός.

-       Αποκάλυψη τμημάτων ιστών τα οποία είναι εγκιβωτισμένα με κηπευτικό χώμα.

-       Αλλαγή όλων των ακροκιβωτίων των ιστών καθώς και των καλωδίων τροφοδοσίας των φωτιστικών σωμάτων από τα ακροκιβώτια.

-       Κατασκευή υποδομής, αποτελούμενης από υπόγεια γραμμή εύκαμπτου μεγαφωνικού καλωδίου, εντός σιδηροσωλήνων 1,5 ins που καταλήγει σε ύψος περίπου 5 μέτρων στους ιστούς της νησίδας από την Λ. Θηβών έως την οδό Μυριοφύτου.

 

Αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων φωτισμού του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED 118 W

 

Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by