Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω: Αίτημα για στατικούς ελέγχους σχολικών κτηρίων
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-10-04 10:00:00
0 0

Επιστολή προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο Αιγάλεω, Περιφέρεια Αττικής, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω με θέμα τον άμεσο και ενδελεχή έλεγχο αντισεισμικότητας και στατικότητας όλων των σχολικών κτηρίων του Αιγάλεω.

 

Αναλυτικά:

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

 

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου γίναμε μάρτυρες ενός σεισμικού φαινομένου μεγάλης διάρκειας και έντασης που προκάλεσε αρκετά σοβαρές ζημιές στα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω, με αποτέλεσμα να κριθούν ακατάλληλα (7) και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς να επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς καιμεγάλες δυσλειτουργίες στον οικογενειακό προγραμματισμό.

 

Λόγω αφενός της παλαιότητας των σχολικών μονάδων, τα περισσότερα σχολικά κτήριατης περιοχής μας έχουν ανεγερθεί πριν το1980 , αφετέρου της καταπόνησης των κτηρίων από σεισμικά φαινόμενα, επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ από τις αρμόδιες αρχές (ΚΤΥΠ , Περιφέρεια Αττικής, Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων) έλεγχος αντισεισμικότητας & στατικότητας ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων (Όχι οπτικός και Όχι επιμέρους) και η ΆΜΕΣΗ επιδιόρθωση τυχόν ζημιών, όπου υπάρχει περιθώριο επιδιορθώσεων, με επιπλέον διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της αναγκαιότητας της κατάστασης και μιας και αφορά την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

Θα μας βρείτε αρωγούς, όποιας προσπάθειας γίνει από μέρους σας, που την κρίνουμε επιτακτική, προς την κατεύθυνση των έκτακτων αποζημιώσεων από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

 

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ τα απαραίτητα πιστοποιητικά ελέγχων και καταλληλότητας των σχολικών χώρων από τους αρμόδιους φορείς, στην διάθεση των διευθύνσεων των σχολείων, των συλλόγων γονέων, της Ένωσης Γονέων. Ουσιαστικό, ενδελεχή έλεγχο των κτηρίων να καλύπτει όλα τα προβλεπόμενα, στατική επάρκεια, πυρασφάλεια κλπ.

 

Αιτούμεθα αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία μας, σωστή συντήρηση των κτηρίων, σεμινάρια και ασκήσεις ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Γιατί δεν πρέπει, να περιμένουμε τον επόμενο μεγάλο σεισμό για να δούμε αν και πόσο θα «αντέξουν» τα κτήρια με την πιθανότητα να είναι μέσα και τα παιδιά μας.

 

Γιατί η ασφάλεια των παιδιών μας , δεν είναι διαπραγματεύσιμη, αλλά αποτελεί μείζον και πρωταρχικό μέλημα μας.

 

Περιμένουμε εγγράφως την απάντησή σας για να την κοινοποιήσουμε με τη σειρά μας στους συλλόγους γονέων της ευθύνης μας.


blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by