ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.: Απάντηση στους Δήμους Χαϊδαρίου και Αιγάλεω
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-13 20:40:00
0 0

Με ιδιαίτερη απορία και έκπληξη ο Φορέας υλοποίησης του προγράμματος, Δημιουργία ή και συνέχιση της Λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. ενημερώθηκε ότι αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Χαϊδαρίου μία επιστολή με καταγγελίες κατά του φορέα μας, με λογική άλλων εποχών, χωρίς οι δήμοι Χαϊδαρίου και Αιγάλεω να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο Πρόγραμμα το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό την στήριξη των απόρων πολιτών που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση.

Επίσης η καταγγελία μέχρι και σήμερα δεν μας κοινοποιήθηκε ποτέ.

Στην επιστολή αυτή, κάποιοι βιάστηκαν να καταγγείλουν την ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., χωρίς να περιμένουν καν να λάβουν τις επίσημες απαντήσεις από τον φορέα μας αλλά και πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την επίσημη προκήρυξη του φορέα μας για το πρόγραμμα.

Ορισμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν στον φορέα αιτήσεις για ενστάσεις όπως νόμιμα δικαιούνται και αφού κατέθεσαν τις ενστάσεις τους, εσφαλμένως αντί να περιμένουν την επίσημη απάντηση του φορέα μας (προφανώς από άγνοια;) παρέσυραν τους Δήμους Χαϊδαρίου και Αιγάλεω σε επιστολή καταγγελίας.

Επίσης μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως δεν επικοινώνησε κανένας από τους Δήμους Χαϊδαρίου και Αιγάλεω μαζί μας, με τον φορέα υλοποίησης δηλαδή, προκειμένου να μας μεταβιβάσει τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες αλλά με ταχύτητα αστραπής, δέχθηκαν τις  (εν λόγω) καταγγελίες ως αληθινές και χωρίς να έχουν κάποια αρμοδιότητα αποφάνθηκαν για αυτές, χωρίς να έχουν τις λεπτομέρειες (Φακέλους, Γραπτά, Μόρια και επίσημες απαντήσεις επί των ενστάσεων κατά του τελικού πίνακα) και έβγαλαν ταυτόχρονα καταδικαστική απόφαση κατά του φορέα μας. Σχεδόν με ταχύτητα φωτός, (οι Δήμοι),  συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας.

Η διαδικασία κύριοι είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Δεν το γνωρίζετε αυτό;
Τόσο πολύ βιάζεστε να συκοφαντήσετε μια Οργάνωση;
Χωρίς στοιχεία, Χωρίς να έχετε τον πλήρη φάκελο, Χωρίς να έχετε καν λάβει την δική μας τοποθέτηση και θέση επί των πιθανών ερωτημάτων; Η χωρίς καν να μας ενημερώσετε;
Μα τόση βιασύνη;
Γιατί τόσο μένος, γιατί τέτοια κακία σε ένα φορέα;
Γιατί παίζετε με την τύχη 21 εργαζομένων που θα προσληφθούν;
Γιατί παίζετε με την τύχη των δημοτών σας (Φαρμακείο – Παντοπωλείο – Συσσίτιο - Τράπεζα Χρόνου - Γραφείο Διαμεσολάβησης);


Ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες κύριοι;  
Εμείς αλλά και όλοι οι Δημότες των Δήμων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω θα θέλαμε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα. Μήπως πρέπει να τους μάθουν και οι υπόλοιποi Πολίτες που περιμένουν τις κοινωνικές Δομές Φτώχειας και ψάχνουν μια ολοκληρωμένη στήριξη; Εμάς μας ενδιαφέρει αυτό, εσάς δεν σας ενδιαφέρει καθόλου;

Και τώρα συγκεκριμένα επί της τουλάχιστον περίεργης επιστολής καταγγελίας.

Οι αρχικοί Πίνακες πρόσληψης που αναφέρετε …… ήταν Προσωρινοί Πίνακες όπως αυτό προβλέπεται. Προσωρινοί Πίνακες!!!!!!  Σε αυτήν την διαδικασία υπήρξε τριήμερη Διαδικασία Ενστάσεων. Για αυτό ονομάζεται και Προσωρινός Πίνακας.
Για αυτό δεν ζητήθηκε από κανέναν να προσέλθει και να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της θέσης. Δεν υπήρχαν αναρτημένα τα αντίστοιχα έντυπα.
Στους πίνακες που εσείς αποκαλείτε αρχικούς, εκεί γιατί δεν έγιναν παράπονα;  

Όσον αφορά την επιτροπή αξιολόγησης. Συκοφαντείται  χωρίς λόγο. Η επιτροπή αυτή και ο φορέας δίνουν λόγο μόνο εκεί που είναι υπόλογοι. Δηλαδή στο Αρμόδιο Υπουργείο και στην αρμόδια υπηρεσία που ενέκρινε όλα τα στάδια και φυσικά δια μέσω των ενστάσεων και στους απλούς δημότες που συμμετέχουν στη διαδικασία. Από την αρχική κατάθεση φακέλου, την αξιολόγηση, την επιλογή και την έγκριση της λειτουργίας.  

Και συνεχίζουμε, μας κατηγορείτε ότι ο φορέας μας επέδειξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκτός χρονικού ορίου και ότι το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2012. Πράγματι υπήρξε καθυστέρηση αλλά όχι από εμάς αλλά από το αρμόδιο Υπουργείο όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Μαζί με δεκάδες άλλους φορείς και Δήμους που ξεκίνησαν την ίδια ημερομηνία μαζί με εμάς. Άλλοι φορείς δεν έχουν καν ανακοινώσει τις προκηρύξεις θέσεων. Ο Φορέας μας κατέθεσε από τους πρώτους τα απαραίτητα έγραφα και αν όχι πρώτοι, από τους πρώτους λάβαμε την απαραίτητη έγκριση για να προχωρήσουμε.
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο για αντίστοιχες προκηρύξεις θέσεων θα ξεκαθάριζε άμεσα το τοπίο.

Μας κατηγορείτε ότι δεν πραγματοποιήσαμε καμία εργασία στους χώρους που μας διαθέσατε για τις κοινωνικές δομές.
Πρώτον δεν μας τους παραδώσατε ποτέ,  παρά το ότι έχουμε απόφαση παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως κανονικά θα έπρεπε και κατά δεύτερο δεν θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε εργασίες γιατί δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα σε αυτό το στάδιο της συνεργασίας. Και πάλι μας συκοφαντείτε άδικα.

Αναφέρετε ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για τις κινήσεις του φορέα μας αλλά και για τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Απαντάμε ότι γνωρίζατε τα πάντα, ότι και εάν κάναμε το κάναμε δημόσια. Σας κοινοποιήθηκε με έγγραφο η προκήρυξη (έχουμε το πρωτόκολλο)  και εσείς σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου δεν αναρτήσατε ως οφείλατε την προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου. Οι άνεργοι νέοι του Δήμου Χαϊδαρίου δεν ενημερώθηκαν από τον Δήμο Χαϊδαρίου αλλά από τον φορέα μας με επίσημη ανακοίνωση και ανάρτηση.  

Ζητάτε την παρέμβαση του Αρμόδιου Υπουργείου.
Καλά κάνετε………. το ζητάμε και εμείς.
Η μάλλον πρώτα εμείς, ζητάμε να ελεγχθούμε.  
Ξεκάθαρα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Αφού όμως θέλετε τον έλεγχο μας, γιατί ζητάτε και την παρουσία σας κατά την διάρκεια του ελέγχου;
Τι φοβάστε κύριοι;
Τα ονόματα των δημοτών σας από τις ενστάσεις που κατατέθηκαν;;;;;;;;;;;;
Δεν εμπιστεύεστε ούτε το αρμόδιο Υπουργείο;
Δεν εμπιστεύεστε ούτε την αρμόδια γραμματεία;
Καλά δεν εμπιστεύεσθε κανένα, αλλά αποδέχεστε τις καταγγελίες και τις κάνετε σημαία για επικοινωνιακούς λόγους σε βάρος των Πολιτών σας, τους οποίους όπως προανάφερουμε δεν ενημερώσατε, με ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα σας προκείμενου να συμμετέχουν περισσότεροι δημότες σας και συμπολίτες μας στη διαδικασία.

Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας και είναι το μόνο σημείο της καταγγελίας που συμφωνούμε απόλυτα.
Διαφάνεια και αντικειμενικότητα για να συνεχίσει το πρόγραμμα όπως εσείς δηλώσατε στην επιστολή. Δανειζόμαστε δικά σας Λόγια.

Μένει να δούμε την αλήθεια ή μάλλον θα δουν την αλήθεια όλοι οι δημότες και θα κρίνουν οι ίδιοι.

Με την επιφύλαξη των Νομίμων Δικαιωμάτων μας.

Ο Φορέας ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by