Ίλιον: Εγκαίνια του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-03-29 15:30:00
0 0

Ενισχύοντας το Δίκτυο των Κοινωνικών του Δομών, ο Δήμος Ιλίου δημιούργησε το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, με σκοπό τη διασύνδεση των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και αποτελείται από την Κεντρική Δομή και το Παράρτημα Ρομά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μία νέα Δομή, διαθέσιμη σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να τους παρέχουμε ολιστική υποστήριξη. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να διευρύνουμε την ομπρέλα προστασίας για τους συμπολίτες μας, πιστοί στη θεμελιώδη αρχή μας: “Κανένας μόνος του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει”».

 Τον Αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Αναστάσιος, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, η πρώην Βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο Γενικός Διευθυντής ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, ο εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης Ρομά Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιλίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Ιλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η αυτοδιοίκηση έχει χρέος να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Να φροντίζει δηλαδή για την ποιότητα της καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία είναι δομές που μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς – τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο δήμων, Περιφέρειας ή Επικράτειας.
Ο ρόλος τους γίνεται σημαντικότερος, αφού σε αυτά, προτεραιότητα έχουν οι οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες».

 Τα Κέντρα Κοινότητας ενημερώνουν και υποστηρίζουν το κοινό για δομές και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το ΤΕΒΑ, το κοινωνικό παντοπωλείο - ιατρείο – φαρμακείο κάθε δήμου κλπ.

Συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑΜΕΑ, με υπηρεσίες απασχόλησης καθώς και με την κατά δήμο τοπική αγορά.

Παρέχουν συμβουλευτική σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και συμβουλευτική για την κοινωνική επανένταξη και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι στα Κέντρα Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης (κατά προτεραιότητα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ωφελούμενοι ΕΕΕ, μετανάστες, Ρομά, ΑΜΕΑ κ.α).

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στο κτίριο επί της οδού Νέστορος 101, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30 – 15:30 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Κεντρική Δομή 2132030007 & Παράρτημα Ρομά 2132030027.

 

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by