Ίλιον: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος Α Βοηθειών
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-10-25 15:55:00
0 0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πολιτών στις Α΄ Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR, που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Αυτοτελούς Τμήματος  Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και την Ελληνική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος», το πρόγραμμα παρακολούθησαν πλέον των 150 ατόμων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα - πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το σημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης ήταν πολύ σημαντικό, καθώς η γνώση στο ζήτημα των Α΄ Βοηθειών και ιδιαίτερα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μπορεί να σώσει ζωές.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα χρειαστεί να βοηθήσουμε κάποιον. Ατυχήματα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μας, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, τα οποία θα πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Με τη γνώση μπορείς να προσφέρεις πολύτιμη βοήθεια. Η άγνοια ή η ελλιπής γνώση, όμως, μπορεί να κοστίσει μια ζωή».

Τις εργασίες του προγράμματος παρακολούθησαν επίσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, επεσήμανε την αξία της πρόληψης, ιδιαίτερα όταν μπορεί να σωθεί ανθρώπινη ζωή. «Είναι πολύ σημαντική η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για τη σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών».

 

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by