Ίλιον: Σύσκεψη για τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-03-10 16:20:00
0 0

Σύσκεψη για τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2016, σε συνέχεια των συναντήσεων που έχουν προηγηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της Επιτροπής Συντονισμού των συναρμόδιων φορέων.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠ.ΕΝ. και των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, προκειμένου να καταγραφούν τα τοπικά προβλήματα, οι ανάγκες αντιπλημμυρικής προστασίας των Δήμων, οι προτάσεις έργων και μελετών, οι προτεινόμενες λύσεις και να υπάρξει μια αμφίπλευρη ενημέρωση, με στόχο την ένταξή τους στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής.

Από πλευράς του Δήμου Ιλίου ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος σημείωσε:

«Εμείς έχουμε στόχο να ολοκληρώσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου μας.
Τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τον Οκτώβριο του 2014 και 2015, αφύπνισαν και ευαισθητοποίησαν τόσο την Περιφέρεια,  όσο και το αρμόδιο Υπουργείο.

Όταν μιλάμε για αντιπλημμυρική προστασία, υπάρχει πλέον διαφορετική αντιμετώπιση. Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες και η δημοπράτηση ώριμων μελετών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ταχύτερες. Ωστόσο, θα προχωρήσουμε και σε άλλες συναντήσεις και θα πιέσουμε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΓΥ Ιάκωβος Γκανούλης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Θεοφάνης Παυλίδης, Αντιδήμαρχοι και Διευθυντές Υπηρεσιών των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΓΥ και του ΑΣΔΑ, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας μελετών.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΓΥ Ιάκωβος Γκανούλης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη και ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Θεοφάνης Παυλίδης

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by