Αντίθεση Δήμου Ιλίου στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Πάρκο «Τρίτση»
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-11-22 14:00:00
0 0

Την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, με απόφαση που ψηφίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση, στη κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

 

Παράλληλα, καταδίκασε κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων.

 

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:

 

«Οι εν κρυπτώ μεθοδεύσεις του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου, είναι καταδικαστέες και προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Δήμου Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος.

 

Η σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Φορέα και μάλιστα χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αφήνει περιθώρια πολλών διαφορετικών ερμηνειών και μέσα σε αυτή διαφαίνεται μια υπερπροσπάθεια να πείσουν για την αναγκαιότητά της, χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα, όπως τη χρήση τέτοιου είδους μονάδων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Η συγκεκριμένη λύση άρδευσης του Πάρκου είναι ελλιπής και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και επιπολαιότητα. Διερωτόμαστε, αν ο στόχος είναι η αναζήτηση νερού για τις ανάγκες του Πάρκου ή αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα. Διότι δεν γίνεται λόγος για σημαντικά ζητήματα όπως, η λειτουργία του συστήματος, η μεταφορά και διαχείριση των υπολειμμάτων, η καταλληλότητα του νερού που θα τροφοδοτήσει τον βιότοπο και οι επιπτώσεις της λειτουργίας της μονάδας στο περιβάλλον (δυσάρεστες μυρωδιές, κουνούπια, χρήση βαρέων οχημάτων).

 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο Πάρκο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ιλίου, επιβάλλεται η εφαρμογή μιας οικολογικής πρότασης, περιβαλλοντικά εναρμονισμένης αφενός με τον βιότοπο, αφετέρου με τον αστικό ιστό της περιοχής μας, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας γεώτρησης στο ποικίλο όρος, εκμεταλλευόμενοι, παράλληλα, την πράσινη ενέργεια από ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά.

 

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζουμε κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων».

 

Την Απόφαση καταψήφισαν ο κ. Κωνσταντίνος Κάβουρας & κ. Αθανάσιος Τσακανίκας από τη Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης Αλληλέγγυα Πόλη», ο κ. Γεώργιος Σταματόπουλος & Πετρούλα Κυριακοπούλου από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου» και ο κ. Παναγιώτης Κουτσιανάς από τη Δημοτική Παράταξη «Αριστερό Σχήμα Ιλίου».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by