Κόντρα Δήμου Ιλίου - Φορέα Διαχείρισης Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-02-14 10:00:00
0 0

Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και του Δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου, στάθηκε η προγραμματισμένη δεντροφύτευση του Φορέα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, που διακόπηκε απότομα πριν ολοκληρωθεί.

 

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας» «Αντώνης Τρίτσης», Γιάννης Πολύζος, «την προηγούμενη Κυριακή έγινε μια προσπάθεια δενδροφύτευσης ενός τμήματος στο νότιο τμήμα του πάρκου, το οποίο είναι ασκεπές και μπαζωμένο, κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ανεγείρει ο δήμος Ιλίου. Ένας χώρος που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη αλάνα στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο χώρος όπου θα γινόταν η δενδροφύτευση ανήκει στο Δημόσιο, ανήκει στα 913 στρέμματα, που σύμφωνα με το νόμο 1444 έχει παραχωρηθεί η χρήση του στον Φορέα Διαχείρισης κι είναι εκείνος που αποφασίζει».

 

Και συνεχίζει ο κ. Πολύζος: «Είχαμε ήδη κάνει μια επιτυχημένη δενδροφύτευση τον περασμένο Δεκέμβριο και τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου πήγαμε να την ολοκληρώσουμε. Εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ιλίου με δημοτικούς συμβούλους, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, για χώρο που συνοδεύει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου κι έτσι κάλεσε την αστυνομία, η οποία ζήτησε άδεια από το δασαρχείο και διέκοψε την δράση μας. Θεωρήσαμε σκόπιμο για να μην οξυνθούν τα πνεύματα να σταματήσουμε, αλλά θα επανέλθουμε οργανωμένα». Όπως τονίζει ο κ. Πολύζος «θα επιδιώξουμε επαφή με το δασαρχείο και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε αυτός ο χώρος να μην συνεχίσει να είναι ένας μπαζωμένος ασκεπής χώρος, αλλά να συνεισφέρει στο πράσινο του πάρκου».

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος υπογραμμίζει ότι «πράγματι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Ωστόσο, το 1/3 του χώρου είναι στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Ιλίου, δηλαδή είναι εντός σχεδίου πόλεως. Σε αυτό το σημείο ήρθε ο Φορέας Διαχείρισης να κάνει δεντροφύτευση και συγκεκριμένα έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Και μάλιστα στον δρόμο όπου υπάρχει πρόσβαση για το γήπεδο, όπου περνάνε τα αυτοκίνητα για να κατεβάσουν αθλητές. Έτσι, κάποιοι σύλλογοι και γονείς αντέδρασαν και με ειδοποίησαν. Πήγα επί τόπου κι είχε ήδη ειδοποιηθεί και η αστυνομία, η οποία ρώτησε αν υπάρχει μελέτη κι άδεια για να κάνουν την δεντροφύτευση. Υπήρξε μια ένταση που αμέσως όμως κατευνάστηκε». Όπως προσθέτει ο κ. Ζενέτος «εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να συνεχιστεί η δεντροφύτευση αρκεί να έχουν άδεια από το δασαρχείο για τους χώρους πρασίνου, αλλά από κι από την Πολεοδομία για τον χώρο έξω από το γήπεδο, καθώς είναι χαρακτηρισμένος πολεοδομικά».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by