ΚΕΔΕ: Αδύνατη η καταχώριση στοιχείων στο ηλεκτρονικό μητρών συμβάσεων
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-05-27 14:05:00
0 0

Λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, οι δήμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση συμβάσεων ανάθεσης υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και εκτέλεσης έργων, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι δήμοι είχαν υποχρέωση από τις 2 Μαΐου να καταχωρούν στο Μητρώο όλα τα στοιχεία που αφορούν τις συμβάσεις που συνάπτουν.

Επισημαίνει μάλιστα πως οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια για να είναι σε ετοιμότητα την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου. Όμως, όλοι σχεδόν οι δήμοι έχουν ενημερώσει την ΚΕΔΕ ότι το σύστημα δεν λειτουργεί.

Συγχρόνως, σύμφωνα με τον νόμο, εάν δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία των συμβάσεων και οι προβλεπόμενες πράξεις στο Μητρώο και αν δεν υπάρχει Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης, οι δήμοι δεν μπορούν να υλοποιήσουν συμβάσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ. Ασκούνη, «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους δήμους είναι τεράστιο, αφού δεν μπορούν να υλοποιήσουν συμβάσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές δομές». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητάει τόσο τη ρύθμιση των τεχνικών προβλημάτων, όσο και να υπάρξει μέριμνα «ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου υποχρεωτικής εφαρμογής του από τους δήμους, μέχρι την τελειοποίηση αυτού».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by