ΚΕΔΕ: Επικίνδυνοι Ξανθός-Πολάκης για τη δημόσια Υγεία
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-02-13 17:10:00
0 0

Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσε τροπολογία της κυβέρνησης στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιου  του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις».

Η Ένωση καταγγέλλει ότι η «ντροπολογία» -όπως τη χαρακτηρίζει- επιχειρείται να περάσει «στα κρυφά» κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ακόμη χρεώνει στην κυβέρνηση ανικανότητα να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ και την κατηγορεί την Κεντρική Διοίκηση ότι με προχειρότητα και ανευθυνότητα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ουσιαστικά αδιαφορούνΕπ για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι να φορτώσουν τις ευθύνες της δικής τους ανικανότητας, στους Δήμους. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα γίνουμε εμείς νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας, για να διατηρήσουν αυτοί τις υπουργικές τους θέσεις. Δεν θα παίξουμε εμείς με την υγεία των πολιτών, για να βρουν άλλοθι οι σημερινοί κυβερνώντες», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι κ. Ξανθός και Πολάκης «είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις».

Το δ.σ. της Ένωσης θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη. Επίσης, θα ενημερωθούν οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων για την επίμαχη τροπολογία, η οποία χαρακτηρίζεται έκτρωμα και θα ζητηθεί από αυτές να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για να μην ψηφιστεί.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by