ΚΕΔΕ: Λάθος αντίπαλο επέλεξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-12-07 16:15:00
0 0

«Νερό στο μύλο» όσων προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να καταστήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ «πολιτικά ομήρους στους όποιους σχεδιασμούς τους», ρίχνει η σχετική προ ημερών ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προβαίνει σε «αναίτιες φραστικές επιθέσεις» προς την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, με αφορμή την επιστολή του κ. Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα τη διαχείριση του ζητήματος της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους.

Απαντώντας η ΚΕΔΕ, επισημαίνει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ «επέλεξε λάθος αντίπαλο με την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης», υπενθυμίζοντας ότι εκείνη είναι «που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να καταργήσει τη διάταξη του μνημονιακού νόμου που απαγορεύει την πρόσληψη προσωπικού από τους δήμους, τουλάχιστον για τις κατηγορίες των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, καθώς και στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων».

Επίσης, ότι είναι αυτή που ζητά εδώ και χρόνια την κάλυψη των κενών στους δήμους με μόνιμο προσωπικό, ενώ αντίθετα «η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν αυτή που μέχρι πρότινος εξέφραζε αντιρρήσεις για τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Ακόμη, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι η αντιπαράθεση «ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, δεν εξυπηρετεί το συμφέρον ούτε των δήμων, ούτε των εργαζομένων σε αυτούς. Εξυπηρετεί αποκλειστικά το σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης, που διαχρονικά επιθυμεί αφενός να μην υπάρχει ισχυρό κι ενιαίο μέτωπο μεταξύ των διοικήσεων των δήμων με τους εργαζόμενους τους. Αφετέρου, να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των δήμων μας».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by