ΚΕΔΕ: Να μην αποκλειστεί κανένας δήμος από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-06 14:10:00
0 0

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι δήμοι της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της, κατά την πρόσφατη σύσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και της Γ.Γ. διαχείρισης κοινοτικών πόρων Δ. Χαλικιά με τους δημάρχους των 34 Δήμων που θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για το αν το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, υπογραμμίστηκε πως για το 2016 το πρόγραμμα απευθύνεται στους 51 Δήμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με την επισήμανση πως για το 2017 θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε πολιτικές δύο ταχυτήτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και επισήμανε πως από τα συγκεκριμένα προγράμματα θα υπάρξουν σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.

Η ΚΕΔΕ ζητεί να ανοίξει το πρόγραμμα για όλους τους δήμους και μάλιστα με προτεραιότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

«Το υπουργείο Εργασίας έκανε αποδεκτά δύο βασικά αιτήματα της ΚΕΔΕ, να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας και να προκηρυχθεί το πρόγραμμα σε δύο φάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή κατανομή των θέσεων, ωστόσο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών των νησιωτικών και των ορεινών δήμων», επισημαίνει η Ένωση.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by