ΚΕΔΕ: Οι δήμοι οδηγούνται σε στάση πληρωμών
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-02 22:00:00
0 0

Την πλήρη διαφωνία του με τις προβλέψεις τόσο του κρατικού προϋπολογισμού όσο και του Μεσοπρόθεσμου για τις νέες περικοπές στις αποδόσεις στους δήμους εκφράζει σε ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Στο ψήφισμά της η ΚΕΔΕ τονίζει ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2013 και του Μεσοπρόθεσμου εγείρουν «θέμα πολιτικής ηθικής τάξης», καθώς όπως υπενθυμίζει υπήρξε δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι νέες περικοπές προστίθενται στις ήδη τεράστιες μειώσεις, κατά 60%, που έχουν υποστεί τα έσοδα των δήμων την τελευταία τριετία, υπογραμμίζει η Ένωση, προειδοποιώντας ότι τα νέα μέτρα οδηγούν τους δήμους της χώρας «με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών και σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους».

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου για την επιβολή επιτροπείας στους δήμους της χώρας, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση δεν αρνήθηκε οποιοδήποτε έλεγχο της λειτουργίας της, τονίζοντας πάντως ότι είναι άλλο η διαφάνεια και άλλο η κατάργηση των ίδιων των θεσμών.

«Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην επιβολή της επιτροπείας, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσει και εκείνους τους υπαλλήλους που θα υποκαταστήσουν τους αιρετούς. Οι εκπρόσωποι του λαού που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε επιθυμούν, ούτε αποδέχονται μια τέτοια εκτροπή», ξεκαθαρίζει.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η επιβολή οριζόντιας απαγόρευσης των προσλήψεων έχει οδηγήσει πολλούς δήμους και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ορεινές περιοχές της χώρας, «να μην έχουν ούτε έναν εργαζόμενο», όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Κάσο. Για το λόγο αυτό ζητεί την εξαίρεση των νησιών από τον κανόνα απαγόρευσης προσλήψεων, ενώ δηλώνει ότι θα περιμένει τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα από τον υπουργό Οικονομικών για τους πόρους της αυτοδιοίκησης.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by