ΚΕΔΕ: Όχι σε εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-22 19:00:00
0 0

Τη σαφή αντίθεσή της να συμμετάσχει στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, εξέφρασε η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

 

Όπως ενημέρωσε το ΔΣ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών, του γνωστοποιήθηκε ότι οι δήμοι καλούνται να συμμετάσχουν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) του 2015 στην εξόφληση των συγκεκριμένων ληξιπρόθεσμών οφειλών.

 

Όπως υπενθύμισε ο κ. Ασκούνης, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, το 2011, και η Περιφέρεια με τη σειρά της αρνήθηκε να αναλάβει την αρμοδιότητα, διότι η μεταφορά της δεν συνοδευόταν και από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

 

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του 2013 προς τη ΔΕΗ θα επιμερισθούν μεταξύ των προϋπολογισμών των Περιφερειών και των Δήμων.

 

Όμως, ουδέποτε έχει χρεωθεί ή πιστοποιηθεί σε δήμο χρέος προς τη ΔΕΗ από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Όπως είπε, κατά συνέπεια, «θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει καν σκέψη ρύθμισης οφειλών της Περιφέρειας και παλαιότερα του υπουργείου ΠΕΚΑ από τους ΚΑΠ των δήμων».

 

Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αποτέλεσε αίτημα της τρόικας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by