ΚΕΔΕ: Προς προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του «Παρατηρητηρίου»
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-21 16:00:00
0 0

Βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με αφορμή την παρουσίαση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Όπως αναφέρει, το ΥΠΕΣ έχει ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων, εξυπηρετώντας επικοινωνιακές και άλλες σκοπιμότητες και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκτιμά ότι «ίσως η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι για περαιτέρω μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Άλλωστε, συμπληρώνει, «ο ίδιος ο υπουργός είχε δημοσίως δηλώσει ότι οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση το 2013 είναι σε οριακό σημείο».

Στη συνέχεια ο κ. Ασκούνης ξεκαθαρίζει ότι «η ΚΕΔΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους δήμους», τονίζοντας παράλληλα πως «αυτό που αρνείται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η δημιουργία του “Παρατηρητηρίου” έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Συνταγματικές Διατάξεις για την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του», καταλήγει.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by