ΚΕΔΕ: Συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας θα δημιουργηθούν στους δήμους
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-05-14 10:50:00
0 0

Συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον στους δήμους εάν δεν υπάρξει, άμεσα, μία έκτακτη και ισχυρή οικονομική ενίσχυσή τους από το κράτος, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν «η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η αυτοδιοίκηση, εξαιτίας του υψηλού κόστους διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, η οποία ανέτρεψε τον οικονομικό σχεδιασμό και τους προϋπολογισμούς των δήμων όλης της χώρας» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος προς τα συναρμόδια υπουργεία για την έκτακτη καταβολή επιπλέον δόσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους, εκ των οποίων η καταβολή της πρώτης να γίνει άμεσα. Επίσης, θα ζητηθεί η ένταξη και των ακινήτων που νοικιάζουν οι δήμοι για παιδικούς σταθμούς κ.ά στο καθεστώς μείωσης ενοικίου κατά 40%, όπως συνέβη με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

 

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών αποφασίστηκε να ζητηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρόσθετα κονδύλια, περίπου 30 εκατ. ευρώ, πέραν των ήδη εξασφαλισμένων 280 εκατ. από το «Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020-2021, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα παιδιά.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by